Türk Armatörler Birliği başta gemi sahipleri olmak üzere; sektördeki deniz taşımacılığı şirket yöneticileri, bu şirketlerin tüm teknik personelleri, kaptan ve zabitler, şirket personeli, tersane ve gemi inşa sektörü, konuya ilgi duyan tüm deniz taşımacılığı destek sektörleri, Denizcilik Üniversite ve fakültelerinin öğretim üyeleri ve öğrencileri ile ilgili bakanlıkların personelini bu etkinliğe davet ediyor.

 

Türk Armatörler Birliği “Bildiklerinizi Unutun” ana başlığıyla 11 Mart 2021 tarihinde bir Webinar düzenliyor. Türk Armatörler Birliği Mükemmeliyet Merkezinin katkılarıyla hazırlanan etkinliğin ana teması “Seragazı Emisyonu Kuralları ve Yeni Uygulamalarıyla Gemi İşletmeciliği ve Gemiler Değişimin Eşiğinde, Çok Az Bir Süre Kaldı, Hazır mısınız?” olarak belirlendi.  

 

Türk Armatörler Birliği Başkanı Ahmet Bedri İnce etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamasında, “Deniz Taşımacılığı sıfır sera gazı emisyonu hedefiyle küresel anlamda teknolojik olarak değişimin ötesinde büyük bir dönüşüme şahit olmak üzere. Biz de sektörümüzde bu konuda farkındalık yaratmak üzere bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bu etkinlikte anlatılacak olan konular biz armatörlerin gelecekteki kararlarına yönelik bir aydınlatma sağlayacağı için çok önemli” şeklinde konuştu.

 

Türk Armatörler Birliği Mükemmeliyet Merkezi İcra Kurulu Başkanı Ali İbrahim Kontaytekin ise, “Sera gazı emisyonlarının yıl hedeflerine göre azaltılmasına ilişkin tedbirlerin geliştirilmesi konusu geçtiğimiz Kasım ayındaki MEPC 75 toplantısında önemli ufuklara yelken açtı. Bu toplantıda mevcut gemilerin enerji verimliliği endeksleri, buna bağlı yeni kurallar, karbon salınımlarının azaltılmasına ilişkin teknolojik gereklilikler ele alındı. Tüm bunlar önümüzdeki 1-2 sene içerisinde gemilerimizde önemli değişiklikler yapmamızı gerekli kılacak. Bunların maliyetlerine katlanabilecek miyiz? Bu maliyetlere katlanamaz isek uluslararası arenada diğer bu maliyetlere katlananların elde edeceği verimlilik ile rekabet edebilir durumda olabilecek miyiz? Bu konu gerçekten bilinmesi gereken önemli bir konu” ifadelerini kullandı.

 

Kontaytekin; “Her zaman belirsizlikler sektörde ne yapacağız endişesine yol açmakta. Biz bu belirsizliği ortadan kaldırmak için 2021 yılı boyunca bir çalışma yapalım istedik. Bu etkinlik de bu yılın ilk faaliyeti olacak. Amaç konu hakkında gemi sahiplerine ve diğer destekleyici sektörlere bir bakış açısı sunmak. Bununla birlikte nasıl bir yol haritası çıkartabiliriz, hangi teknolojilere ihtiyaç olabilir? Bunları da bu sene çalışıp sektörle paylaşım arzusu içerisindeyiz” dedi.

 

11 Mart 2021 Perşembe günü yapılacak Webınar’ın moderatörlüğünü Harun Şişmanyazıcı yapacak. Etkinlikte, TAB Mükemmeliyet Merkezi İcra Kurulu üyelerinin ve RightShip’ten Yücel Yıldız’ın sunumları da yer alacak.

Etkinliğe katılım için:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Rosfk8SDR_it-cTSp3f30A

(Webinar ID: 827 8782 3731) linkinden kayıt yapılarak katılım sağlanabilir. Ayrıca etkinlik programına veya kayıt linkine www.armatorlerbirligi.org.tr adresindeki WEB sitesinden ulaşılabilir.

Etkinlik Premium Sponsor olarak GEPA FIBERGLASS Ticaret ve Sanayi A.Ş., Event Sponsor olarak ARKAS Denizcilik ve Nakliyat A.Ş. ve ClassNK tarafından destekleniyor.

AVS, Pendik Belediyesi'nin düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğine katıldı AVS, Pendik Belediyesi'nin düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğine katıldı

Editör: Haber Merkezi