Ekvador hükümeti, ABD proje geliştirme şirketi Sycar'a endüstriyel pazar için doğal gaz, sıvılaştırılmış doğal gaz ve sıkıştırılmış doğal gaz ticareti yapma yetkisi verdi.

 

Rusya'ya yönelik AB yaptırımları daha fazla gemiyi hedef alacak Rusya'ya yönelik AB yaptırımları daha fazla gemiyi hedef alacak

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kararın Ekvador'un Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından 12 Şubat 2021'de yayınlandığını söyledi. Bu, Sycar LNG projesinin orijinal programla yolunda gittiği anlamına gelir.

 

Ekvador'un ilk sıvılaştırılmış doğal gaz projesi yüzer bir depolama ve yeniden gazlaştırma birimi (FSRU) içerecek. FSRU, mevcut bir elektrik santraline yeniden gaza dönüştürülmüş LNG tedarik edecek ve hacimleri bir LNG kamyon dolum istasyonuna teslim edecek.

 

Bu proje, gelecekteki bir kara LNG depolama terminali için Faz 1 olarak Ekvador enerji matrisine doğal gazı tanıtmayı amaçlıyor.

 

LNG'nin gelecekteki mevcudiyeti, Ekvador'un sanayi sektörü tarafından üretim ve bakım maliyetlerini düşürmek, karbon ayak izini azaltmak ve ana ekipmanların verimliliğini ve ömrünü iyileştirmek için bir fırsat olarak görülüyor.

 

Proje, El Oro Eyaletindeki Bajo Alto için mevcut Termo Gaz Machala enerji santralinin yakınında geliştiriliyor. 

 

Ekvador Hükümeti daha önce FSRU operasyonunu ve LNG ithalatını onayladı.

 

Sycar ayrıca başlangıçta projede 2021'in başlarında finansal olarak kapanmayı ve 2022'de üretime başlamayı planladı.

 

Bir kez kurulduktan sonra, proje başlangıçta günlük 50 milyon standart fit küplük bir yeniden gazlaştırma kapasitesine sahip olacak.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi