Carnival Corp. adlı cruise şirketi, koronavirüsün ortaya çıkmasından hemen sonra yaşadığı birçok sorundan ve ABD´li yetkili mercilerin kruvaziyer seyahatlerinin yapılmamasını istedikten sonra 13 Mart 2020 tarihinde tüm seyahatlerini durdurmuştu.

Denizcilik örgütlerinden BM'ye mektup: "Kaçırılan denizciler için çaba sarf edin" Denizcilik örgütlerinden BM'ye mektup: "Kaçırılan denizciler için çaba sarf edin"

 

Buna rağmen halen yaklaşık altı bin yolcusu denizlerde kendilerini alacak liman aramakta olan şirket, şu anda tam bir imaj kabusunu yaşamakta ve borsadaki hisselerinin değeri Yahoo´ya göre yılbaşından bu yana yüzde 80 değer kaybetti. Ne var ki, Suudi Arabistan´lı fon Pazartesi günü Carnival Corp. Hisselerinin yüzde 8.2´sini aldığını açıklayınca hisselerinin değeri birdenbire yüzde 25 oranında artış gösterdi.

 

Carnival Corp. 2019 yılının ilk çeyreğinde toplam 336 milyon ABD doları tutarında kar elde ederken, koronavirüsün etkisiyle 2020 yılının ilk çeyreğinde 781 milyon dolar zarar etti. 2025 yılına kadar toplam 16 yeni gemi ve 2020 yılında bunlardan dört tanesini almayı planlamış olan Carnival Corp.´un toplam 6 milyar dolar kredi aramaktadır. Şirket, operasyonlarına devam edebilmek için her ay 1 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu tahmin ediyor.

 

Bu zor durumda olan kruvaziyer şirketinin önünde Nisan 2020 tarihine kadar bitireceğini planladığı dev bir iş var: O tarihe kadar tüm cruise seyahatlerini bitirmeyi hedefleyen Carnival, hem tüm dünyadan gelen misafirlerini vatanlarına ulaştıracak, hem vatanına geri dönemeyen elemanlarına sahip çıkacak, hem tüm gemilerinin dezenfeksiyonunu sağlayacak, hem yeni hijyen kuralları ve önlemleri geliştirecek. Tüm bunların son derece pahalıya geleceklerine inanılıyor.

Editör: Haber Merkezi