İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilere su tedarik etmek amacıyla 2020 yılı Ocak ayında faaliyete başlayarak sektöre hızlı bir şekilde  giriş yapan Su Deryası, küresel bir karantina hali yaratan pandeminin ortaya çıkardığı belirsizlik ve olumsuz etkilerine rağmen yoluna güçlü bir şekilde devam etmektedir.

 

Kuruluş aşamasında gerekli tüm çalışmaları yaparak 3 tankerlik bir filo ve profesyonel bir ekiple yola çıkan firma, Hamidiye A.Ş. ile yaptığıyeni  anlaşma ile sektördeki yerini daha da sağlamlaştırdı.

 

Su Deryası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan Hamidiye A.Ş. ile iş ortaklığı yapmasıyla, Marmara Denizi’ndeki gemilerin aylık ortalama 45-50 bin ton olan dökme su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamayı hedeflemekle beraber, Hamidiye’nin paketlenmiş kaynak suyunu gemilere ikmalini sağlamak için de çalışmalara başlamıştır.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen tüm eğitimlere katılarak hijyen sertifikalarını alan Su Deryası, “Güvenli su” sertifikası için İl Sağlık Müdürlüğü’ne de başvurarak gerekli tüm testleri yaptırdı.

 

 

Maersk: "Konuşlandırmada değişiklik yapmadık" Maersk: "Konuşlandırmada değişiklik yapmadık"

‘Su Deryası’nda operasyonu kadınlar yapıyor’

 

Armatör olan eşinin tecrübesi ve onun ekibinin de desteği ile sektöre hızlı bir giriş yapan Su Deryası Genel Müdürü Derya AYTEKİN, oğlu Efe ve ekibindeki üç kadın ile birlikte tüm operasyonu  yürütmektedir.Denizcilik sektöründe kadın girişimci olarak erkeklerden de destek aldıklarını kaydeden Derya hanım, “Kadın girişimci olmanın avantajlarını gördük. Bizi çok desteklediler. Sektörde kadınların da  var olduğunu göstermeye çalışıyoruz.Müşterilerimizi tek tek arıyor ve ilgileniyoruz. Barçlara çıkıyoruz. Tersaneye gidiyoruz. Güverte, makine ve kargo su tanklarımızın  temizliğine bakımına özen gösteriyoruz. Su Deryası’ndaoperasyonu kadınlar yapıyor” dedi.

 

Tersanelerde de su veriyor

 

Önceleri  İstanbul ve Kartal demir sahasında  su ikmali yapan Su Deryası’nın  aynı zamanda Tuzla ve Yalova bölgesindeki tersanelerde de su vermeye başladığına işaret eden Derya Hanım, “Özellikle Hamidiye ile yaptığımız anlaşmanın ardından su taleplerimiz arttı. İkmal alanımız genişledi. Başta İzmit körfezi olmak üzere Marmara denizinin tüm limanlarında ve  demir sahalarında su ikmali yapıyoruz. Hatta gelen talepler üzerine Türkeli demir sahasında da su ikmalini gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 

‘Yıllardır Tekel haline gelmiş su piyasasına rekabeti getirdik’

 

Pandeminedeniyle  sektördeki firmalara ziyarette gidemediklerini ve bu sebeple Su Deryasını  yeterince tanıtamadıklarını belirten  Derya hanım, “göstermiş olduğumuz hizmet kalitesinden dolayı müşterilerimizden aldığımız son derece olumlu geri dönüşler ile su ikmallerimize devam ediyoruz. Bu memnuniyet sayesinde  müşterilerimiz her geçen ay artarak devam ediyor, Yıllardır Tekel haline gelmiş su piyasasına rekabeti getirdik. Müşteriler bundan çok memnun ancak bu rekabet ortamın  devam edebilmesi için sektördeki firmaların  daha fazla desteğine ihtiyacımız var” dedi.

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi