STOLT GROENLAND tankerinde oluşan güçlü patlama tankeri paramparça etti.  STOLT GROENLAND; Güney Kore’nin başkenti Seul’da yer alan Ulsan Limanı’na bugün itibariyle saat 11.00’de demirledi. 13.00 itibariyle tankerde bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu büyük bir yangın çıktı. Olayla ilgili bilgilere STS Operasyonu sonucu ulaşıldı. STOLT GROENLAND; 25 kişilik bir mürettebata sahip.

 

 

Gemideki 25 personelden 19’u gemiyle ilgili işlerden, 6’sı ise yangınla mücadele ile sorumluydu. Yangınla mücadele edecek olan 6 personelin kayıp olduğu belirtildi. STOLT GROENLAND; 26 Eylül'de, Japonya’nın Kobe şehrinden, Güney Kore’nin başkenti Seul'da yer alan Ulsan Limanı‘na doğru yola çıkmıştı. Bugün itibariyle Ulsan Limanı'na ulaşan STOLT GROENLAND tankerinde patlama meydana geldi. Patlama sonucu çıkan yangın ODFJELL tankerine yayıldı.  

 

Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı

 

Konuyla ilgili Stolt Nielsen Cor Radings MTI Network, Basın Açıklaması yaptı

 

Stolt Nielsen Cor Radings MTI Network, Basın Açıklamasında: “Bugün saat 11.00’de STOLT GROENLAND gemisi, Güney Kore’nin Ulsan Limanı’na yanaşırken bir patlama yaşanmıştır. Geminin tüm mürettebatı güvendedir ve hiç kimse zarar görmemiştir. Gemi şu an itibariyle limana demirlemiş vaziyettedir. Sahil Güvenlik ve Ulsan’daki yerel makamlar yangına şu an itibariyle müdahale ediyor. STOLT GROENLAND gemisinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Olayla ilgili derin bir endişe yaşadığımızı belirtmek isteriz. Gemi ve çevresindekilerin güvenliği bizim için önemlidir. STOLT Tankerleri; acil müdahale ekibini harekete geçirdi ve onların yerel yetkililerle bağlantı kurmasını istedi. Acil müdahale ekibimiz; yerel yetkililerle bağlantı kuruyor. Olayın kesin nedenini henüz bilmiyoruz. Daha fazla bilgiye ulaştığımızda bunları sizlerle paylaşıyor olacağız. Açıklamalarımızı takip edin” dedi.

 

 

Atılay AŞKALE (Özel Haber)

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi