Norveç’ten sörf tahtası ile 2017 Mayıs ayında denize açılan 45 yaşındaki Dunnett, Sinop’a ulaştı.

 

15 ülkenin kıyı şeridini geçen Dunnett, bu süre zarfında sörf tahtasının üzerindeki malzemelerle uygun bulduğu yerlerde kamp kurarak konakladı. 

 


Rüzgar sörfüne küçük yaşlarda başladığını söyleyen Dunnett, sınırlarını aşmak için sörf tahtasıyla dünya turuna çıktığını ve hava koşullarına göre günde yaklaşık 30 kilometre katettiğini belirtti.

 

‘Türk halkı sıcak ve misafirperver’

 

Yolculuğunun Türkiye etabında farklı deneyimler kazandığını ifade eden Dunnett, Türkiye’ye ilişkin ise, “Türk halkı sıcak ve misafirperver. Yolculuğumdan her geçen gün daha keyif alıyorum. Yemekleri lezzetli ve denizde birçok yunus var. Türkiye muhteşem bir ülke” dedi.

 

 

Norveç'e bisikletle dönecek 

 

Dunnett, yaptığı açıklamada, “Son günlerde etkili olan rüzgar nedeniyle bazen yol almakta güçlük çekiyorum. Yolculuğum çok güzel geçiyor. Yemek, konaklama konusunda hiçbir sıkıntı çekmiyorum. Umarım yolculuğum hep böyle güzel şekilde devam eder. Türk halkına gösterdikleri yakınlıktan ötürü teşekkür ediyorum. Yolculuğumu bisikletle Norveç'e dönerek tamamlayacağım" dedi. 

 

7DENİZ 

BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti

Editör: Haber Merkezi