Türkiye'nin ilk liman işletme yazılımını gerçekleştiren sektör lideri SolonPort olarak, Solon Akademi adıyla yeni bir yolculuğa çıktı. İlklerin öncüsü olarak sektördeki yerini alan Solonport, yine bir ilke imza atarak, öğrenciler ile sektör paydaşlarının bir araya geleceği söyleşiler ve sertifikalı eğitimler gerçekleştiriyor. İÜ-C Denizcilik Kulübü ile beraber düzenlenen ve HopaPort Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’i konuk olduğu "Pandemi Süreci ve Temassız Limanlar" konulu ile söyleşi Türkiye'nin bir çok üniversitesinden öğrenciler ve sektör profesyonellerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

 

Hopaport Limanı Genel Müdürü Meriç Burçin Özer yaptığı sunumda, HopaPort'ta kullanılan temassız işlem yapmayı sağlayan çözümleri ve sektörün geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunarak gelen soruları yanıtladı. Solon Akademi söyleşide yeni dönemde yapacakları yeni söyleşiler ve SolonPort Liman Otomasyonu sertifika programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sektördeki istihdama katkı sağlamayı hedefleyen Solonport, web sitesi altındaki kariyer alanları ve staj olanaklarını ile doğru adımlar ve ipuçları vererek destek oldu.

 

Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı

 

Doğru yanıtları bilen katılımcıya sesli kitap uygulaması

 

Söyleşide Genel Müdür Meriç Özer tarafından sorulan sektör sorularına ilk üç doğru yanıtı veren katılımcıya sesli kitap uygulaması Storytel'den 1 aylık üyelik hediye edildi. Ayrıca, Solonport Akademi Özer adına da eğitime destek felsefesi ile Türk Eğitim Vakfı TEV' aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan öğrencilerin eğitimine katkı sağladı. 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi