Lojistik alanında Türkiye'deki ilk kariyer platformu olan Smarthronline, taşımacılık sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen beyaz yaka profesyonellerine hizmet veriyor. Evrensel bir marka olma yolunda hızla ilerleyene platform, dünyaya daha çok açılabilmek için yazılım altyapılarını ve tasarımlarını değiştirerek çok daha fazla kullanıcıya hizmet vermeye hazır hale getirildi. 

İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği yeni yönetimini seçti İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği yeni yönetimini seçti

 

Lojistik Dikeyinde Kariyer Platformu: Smarthronline

 

Son yıllardaki yükselişini sürdüren girişimcilik sektörüne adını yazdıran ve hızla yükselen lojistik platformu Smarthronline, Ekim 2020’de İskender Hepkarsi ve ortağı Gökhan Güngör tarafından kuruldu. 10 yıl boyunca çeşitli lojistik ve dış ticaret firmalarında görev alan kurucular, 2020 yılının Ekim ayında Smarthronline’yi hayata geçirdiler.

 

Smarthronline Kuruluş Amacı

 

Hepimizin bildiği gibi; nitelikli personel bulma sorunu, tüm dünya gibi artık Türkiye’de de etkisini göstermekte. Firmalar artık ilan yayınlayıp gelecek başvuruları beklemek yerine, halihazırda bir firmada çalışan, nitelikli kişilerle iletişime geçip onları ekiplerine dahil etmek istiyorlar. Geleneksel kariyer platformlarında CV’lerini göndermeyen çalışanlar için de başvuranlar arasından fark edilmek giderek zorlaşıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Smarthronline, tamamen onay ve referans ile sisteme alınan adayların, firmalar ile bir araya gelebildiği; firmalardan iş teklifleri aldığı; dilediği firmanın görüşme talebini kabul edene kadar tamamen anonim olarak kalabildiği bir kariyer platformudur.

 

Smarthronline Çalışma Prensibi

 

Smarthronline, lojistik ve taşımacılık sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen beyaz yaka profesyonellerine hizmet veren bir sistemdir. Ücretsiz hesap oluşturup kariyer yolculuğunuza güvenle başlamanızı sağlayan site, lojistik firmalarının ilanlarına başvuru yapabilmenizi sağlıyor. Aynı şekilde sizinle karşılaşan kuruluşlar da sizinle iletişime geçebiliyor. Anonim olarak firma arayışınızı sürdürürken gelen tekliflere göre kendinizi sayfanızı görünür hale getirebilirsiniz. Bu şekilde rahat bir çalışma üslubu benimseyen site , aktif olarak iş arayışı olmasa da sektördeki fırsatları gizlilik içerisinde değerlendirmek isteyen adayların ilgisini çekiyor.

 

 

Smarthronline Farkı!

 

Smarthronline, lojistik dikeyinde Türkiye’de ve dünyadaki ilk kariyer platformudur. Doğrudan bir rakibi olmamakla birlikte, dolaylı olarak var olan rakiplerinin aksine, Smarthronline aday odaklıdır, yani adaylar firmalardan gelen iletişim kurma isteklerini kabul edene kadar kimlikleri tamamen gizlidir. Aday, iletişim bilgilerini hangi firmalara açıp açmayacağına kendisi karar verir!

 

Smarthonline Gelişimi

 

11.000’den fazla aday ve 100’den fazla firma siteyi aktif olarak kullanıyor ve Smarthronline ailesi gün geçtikçe büyümeye devam ediyor! Belli aralıklarla site içerisindeki kriterler ölçülüyor. Ortaya çıkan veriler ise sitenin sağlam adımlarla yükseldiğini gösteriyor: Henüz kurulalı 1 yıl bile olmadan, lojistik gibi niş bir alanda 11.000 adaya ulaşan platformda aday ve firmaların birbirlerine cevap oranı yüzde 95!

 

Smarthronline Kariyer İstatistikleri

 

Kayıt olan adayların 80’i aktif olarak iş arayışında değil ancak bu adayların 90’ı gelebilecek iş fırsatlarına açıklar. Smarthronline bugüne kadar 300’den fazla adayın daha iyi bir kariyere sahip olmasını sağladı. Üstelik bu ve bu adayların yarısından fazlasının CV’leri geleneksel kariyer platformlarında yer almıyordu bile.

 

Smarthronline Kullananlar

 

Smarthronline, dikeyine aldığı sektör itibarıyla Türkiye’de ve dünyada örneği olmayan bir platform. An itibarı ile dünyanın en büyük lojistik fimaları, armatörleri ve freight forwarder firmaları işe alımları için Smarthronline kullanıyor.

 

Smarthronline’ın Geleceği

 

Smarthronline’ın hedefi; dünyanın neresinde olursa olsun, bir lojistik firmasının takım arkadaşı ararken aklına geleceği ilk startup olmak! Yakın zamanda yurtdışı ile görüşmeler yapan kuruluş; bu tür bir platforma global anlamda ihtiyaç duyduğunu dile getiren geri dönüşler aldı.

 

Lojistik firmalarının ve çalışacak adayların arasında bir köprü olacak bu siteyle iş birliği yapmak isteyen kuruluşların sayısı her geçen gün artmaktadır.

 

Site, dünyaya daha çok açılabilmek için yazılım altyapılarını ve tasarımlarını değiştirerek çok daha fazla kullanıcıya hizmet vermeye hazır hale getirildi. Güvenle kullanabileceğiniz bu platform kendini evrensel bir marka yapma yolunda kararlı bir şekilde ilerliyor.

 

Aynı pencereden bakabilen yatırımcıları bulmaları halinde yatırım almayı planlayan kurucular için bir girişim hızlandırma programına katılmak da atmayı düşündükleri adımlardan bir tanesi.

 

Smarthronline’yi ücretsiz kullanmak için: https://smarthronline.net/

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi