Singapur, ulusal aşılama stratejisinin bir parçası olarak, denizcilik personeli için Covid-19 aşılarına öncelik veren ilk ülkelerden biri oldu. Ülke, Deniz - Hava Aşılama Tatbikatı kapsamında, Ocak ayı sonuna kadar 10.000'den fazla ön cephede çalışan denizcilik personelinin Covid-19 aşılamasını yapmayı planlıyor.

 

Bu denizcilik personelleri arasında limanlarda ve gemilerde çalışması gereken denizcilik işçileri, liman pilotları, kargo görevlileri, deniz sörveyörleri ve deniz amirleri ile birlikte navigasyon, yakıt ikmali, gemi tamir ve bakımı gibi temel işleri ve kargoların transferine yönelik operasyonları gerçekleştirenler yer alıyor. 

 

Aşılamadan sonra daha az test yaptırılacak

 

Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı

Singapur Denizcilik Limanı İdaresi (MPA), liman ve okyanusa giden mürettebatın da aşılama için önceliklendirildiğini söyledi. MPA, son birkaç gün içinde 700'den fazla personelin Deniz - Hava Aşılama Tatbikatı kapsamında aşılandığını ve bu hafta aşılama için yaklaşık 6 bin kayıt alındığını kaydetti. Liman otoritesi, aşılama sürecini tamamlayan denizcilik personelinin daha az test şartına tabi tutulacağını söyledi. Bu kapsamda, şu anda 7 günde bir test yaptırmak zorunda kalanlar artık 14 günde bir yaptıracak. Şu anda 14 günde bir test yaptıranlar ayda bir yaptıracak. 

 

Erken aşılama için denizcilere öncelik verilmesinin önemine işaret eden MPA İcra Kurulu Başkanı Quah Ley Hoon, "Gıda, tıbbi malzemeler ve tüketim malları da dahil olmak üzere her gün ihtiyaç duyduğumuz şeylerin nakliyesi için ön saflardaki denizcilik personelimize güveniyoruz. Gemilerde işlerini yaparken aşılamanın onlara huzur vereceğini umuyoruz. Bu, ek bir koruma katmanı sağlayacak ve ailelerini ve toplumu güvende tutacaktır. Erken aşılama için öne çıkmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz" dedi. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi