Business Times'ın 14 Ekim'de bildirdiği üzere Uluslararası Ticaret Gemisi E-Kayıt Sistemi (IERS), Perlin'in ademimerkeziyetçi WebAsembly uygulamaları yazmak için kullanılan açık defteri Wavelet'e dayanıyor. Blockchain e-kayıt sistemi, kendi kendine çalışan edilen akıllı sözleşmeler üzerinde çalışacak ve kayıt sürecinde zaman, maliyet ve hataların oluşmasını düşüreceği bildiriliyor.

Girişim, Singapur'un Denizcilik ve Liman İdaresi'nin de beğenisini aldı, kurum şu anda sistemin kayıt sürecini test ediyor. Sistem Singapur'da başarılı olursa, ICC sektördeki IERS standartlarının küresel çapta uygulanması için teklif verecek.

Kimileri çıkıyor, kimisi batıyor

Blockchain çözümleri pazarı, denizcilik sektöründe talep görmeye başladı. Tayland Gümrük Departmanı Ağustos ayı sonlarında IBM'in TradeLens blockchain çözümünü kullanacağını duyurmuştu. Platformun, Tayland limanlarında sevkiyat takibi ve bilgi paylaşımını yöneterek operasyonları kolaylaştırması bekleniyor.

Deniz taşımacılığı şirketleri Ocean Network Express ve Hapag-Lloyd, Temmuz ayında blockchain izleme platformu TradeLens'e katılmıştı. Platform, lojistik sektöründeki evrak işlerini ve 4 trilyon dolar civarında olduğu söylenen ilgili maliyetleri ve zamanı azaltmayı ve okyanus taşımacılığı sektörünün taşıdığı malların yüzde 80'inden fazlasını hedefliyor.

Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi

Ancak bazı blockchain nakliye girişimleri başlangıçtaki beklentilerinin gerisinde kaldı; blockchain nakliye girişimi 300cubits, geçtiğimiz günlerde rezervasyon modülünü ve TEU tokeninin sirkülasyonunu askıya aldı. Sistemi kullanan sadece birkaç yüz konteynırdan oluşan düşük işlem hacmi, operasyonu elverişsiz kıldı.

Editör: Haber Merkezi