Royal Caribbean Group'un bir parçası olan Monako merkezli Silversea Cruises, İtalyan gemi yapımcısı Fincantieri tarafından inşa edilen üç yeni “Muse” ultra lüks yolcu gemisinden ikincisi olan Silver Moon'u teslim aldı. Teslimat töreni 30 Ekim 2020'de Fincantieri'nin Ancona tersanesinde gerçekleşti.

 

Silver Moon, 2017 yılında Sestri Ponente tersanesinden denize açılan Silver Muse'un kardeş gemisi olan ve 2021'de teslim edilmesi planlanan Silver Dawn'ın Silversea için Fincantieri tarafından inşa edilen üçüncü gemisi oldu.

 

Silver Moon, 40.700 groston ile Silversea filosuna giren 9'uncu gemi olarak Ağustos 2019'daki lansmanının ardından, İtalyan kıyılarında deniz denemelerini tamamladı.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi denizlere açıldı Dünyanın en büyük yolcu gemisi denizlere açıldı

 

569 yolcu ve 414 mürettebat kapasiteli yolcu gemisi, 212,8 metre uzunluğa, 30 metre genişliğinde.

 

Çevre dostu özellikler

 

Geminin notasyonları arasında, hava ve su kirliliğini önlemek için tasarlanan, inşa edilen ve donatılan birimlere ve gemideki akustik kısıtlamaya atıfta bulunulan birimlere atanır.

 

Silver Moon, azaltılmış kirletici emisyonları ile gemi ve kıyı arasındaki yük aktarım işlemini yöneten 6.6kV Yüksek Gerilim kıyı bağlantı sistemine sahiptir.

 

Silver Moon, hava kirliliğini olabildiğince azaltmak için Fin teknoloji grubu Wartsila tarafından tasarlanan ve sağlanan açık döngü egzoz gazı temizleme sistemi ile donatıldı. 

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi