Sefine Tersanesi tarafından DESS Aquaculture Shipping firması için üretilen Aqua Skye adlı canlı balık gemisi 7 Ocak Perşembe günü Sefine Tersanesi’nin Yalova Altınova’da bulunan tesislerinden Norveç’e yola çıktı.

 

Dünyanın ilk otonom sıfır emisyonlu feribotları Türkiye'de üretilecek Dünyanın ilk otonom sıfır emisyonlu feribotları Türkiye'de üretilecek

DESS Aquaculture Shipping firması için üretilen 84.4 metre uzunluk ve 16 metre genişliğindeki gemi 3 bin 900 metreküp canlı balık taşıma kapasitesine sahip.

 

Serinin beşinci gemisi olan Aqua Skye, diğer gemilere göre farklı bir elleçleme sistemiyle donatıldı. Aqua Skye’de bulunan ters ozmoz sistemi sayesinde deniz suyu tatlı suya dönüştürülebiliyor.  Bu sistem sayesinde balıkların iyileştirme süreçlerinde kullanılan tatlı su, dışarıdan temin edilmek yerine geminin kendi sistemi içerisinde üretiliyor.

 

Ayrıca Aqua Skye’nin CO2 temizleme tankı, dünyada kendi sınıfındaki en büyük filtreye sahip. CM Aqua firması tarafından yapılan bu filtre, saatte 6 bin metreküp suyun içerisinden CO2’yi temizleyebiliyor.

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi