Denizcilik sektörünün su arıtımı ihtiyatçlarını karşılayan Seamar Watermakers, başta yatçılık sektörü olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerine üstün, yenilikçi ve güvenilir ürünler sunuyor. Yenilikçi anlayışı ile son teknolojik ürünleri ürütmek için çabalayan Seamar Watermakers, afet durumlarında oluşabilecek su ihtiyacının karşılanabilmesi için Marmaris Belediyesi için “Acil Durum Deniz Suyu Arıtma Sistemi”ni geliştirdi. Marmaris Belediyesi’nin Atatürk Meydanı’nda test ederek envanterine kattığı sistem saatte 400 litre deniz suyunun tuzunu alarak normal tüketim suyuna dönüştürebiliyor. Tamamen yerli sermaye ve yerli mühendisler tarafından geliştirilen sistem ile gemilerde ve teknelerde kullanılan arıtma sisteminin daha profesyonel bir şekilde mobil olarak karada su ihtiyacını karşılayacağı düşünülüyor. Cihazların ve sistemin römork üzerine sabitleme işi Marmaris Belediyesi tesislerinde gerçekleştirilirken, ihtiyaç duyulan afet bölgesine dakikalar içerisinde hareket edebilecek şekilde tasarlandı. 10 KW’lık bir jeneratör yardımı ile çalışan sistemin tanıtım törenine SEAMAR A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayındır ve Sembol Turizm ve Otelcilik A. Ş.’yi temsilen Mevlüt Dizdar katıldı.

 

 

Honda Marine, ilk ‘V8 Dıştan Takmalı Motoru BF350’yi tanıttı Honda Marine, ilk ‘V8 Dıştan Takmalı Motoru BF350’yi tanıttı

Marmaris’in deprem bölgesinde olduğunu ve kenti afetlere hazırlamaya çalıştıklarını belirten Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yaşamsal bir faktör olan suya ihtiyaçtan dolayı böyle bir sisteme edinmelerinin önemine işaret ederek, SEAMAR’a ve jeneratör desteği sunan Sembol Turizm ve Otelcilik'e teşekkür etti. Özellikle altyapı sorunlarından dolayı en temel ihtiyacın su kaynağı olduğunun altını çizen Oktay, “Acil ihtiyacımız su. Biz de bu sistem ve cihazla birlikte büyük bir öneme sahip kullanım suyu ihtiyacını temin etmiş olduk" dedi. 

 

 

Belediye Afet Danışmanı Selma Kılıç ise, “Su afetlerde yaşamsal en önemli faktördür. Gerek afetzedelerin birebir tüketim ihtiyaçlarını karşılamak ki bu miktar ilk 72 saatte ortalama kişi başı 15 litre civarıdır, gerekse hızlıca oluşturulan mobil hastane ihtiyaçlarını, kurtarma ekiplerinin ihtiyaçlarını, yapım-yıkım ihtiyaçlarını karşılamak için su ihtiyacının giderilmesi çok önemlidir” diye konuştu.

 

Başkan Oktay, dönüştürülerek içme suyuna dönüştürülen deniz suyunu içerek test etti.

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi