Islak mendil sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticisi konumunda bulunan ve sürdürülebilirlik çalışmalarını arttıran Sapro; deniz ve sahillerin kirlenmesini önlemek amacıyla kurulduğu 1994 yılından bu yana örnek projelere imza atan DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile deniz temizliği farkındalığını artırmak üzere bir araya geliyor.

 

Projenin detayları hakkında açıklamada bulunan Sapro Genel Müdürü Murat Gönül, "Sürdürülebilirlik politikamız kapsamında çok kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu doğrultuda sürdürülebilirlik raporumuzun ilkini 2019 yılında hazırlayarak paydaşlarımıza sunduk, 3 yıldır bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Ar-Ge laboratuvarımızda geliştirdiğimiz; karbon ayak izini düşürdüğümüz, plastik içermeyen, kompostlanabilir ve doğada çözünebilir, çevre dostu ürünler geliştirerek çevreye olan etkimizi yönetmek için bilinçli bir şekilde çalışıyoruz. Bilinçlenme bireysel olarak başlar ve bu yaklaşımla tüm çalışanlarımızın çevre bilincinin artması, farkındalık kazanarak çevreye ve topluma fayda sağlanması amacı ile TURMEPA ile iletişime geçerek bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik" sözleriyle projenin detaylarını paylaştı.

 

Sürdürülebilir bir gelecek için temiz bir dünya yaklaşımı ile bu kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Sapro, TURMEPA iş birliği ile karbon döngüsüne çok büyük katkısı olan denizlerimizin temizliği için çalışacak. TURMEPA ile 6 ay sürdürülecek projenin açılış etkinliği 24 Temmuz Pazar günü yapılacak. Sapro gönüllüleri ve TURMEPA yetkililerinden oluşan ekip Marmara Denizi’nde kıyı temizleme etkinliği gerçekleştirecek. 6 ay boyunca farklı tarihlerde düzenlenecek etkinlikler ile kıyılarda oluşan kirliliğin giderilmesine katkı sağlanacak.

 

Projenin ikinci ayağını ise Sapro çalışanlarına özel farkındalık eğitimleri oluşturacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek online atölyeler ile Sapro çalışanlarının deniz temizliği konusunda farkındalık kazanması amaçlanacak. Alınan uygulamalı ve online eğitimlerin ardından 6 ayın sonunda gerekli yetkinliği ve tecrübeyi kazanan Sapro gönüllüleri bir kıyıyı sahiplenerek, bu sahilde düzenli kıyı temizliği yapmayı sürdürecek.

 

Sapro gönüllülerinin deniz kirliliği hakkında bilinçlenmesi ve denizlerimizin korunmasına olan bağlılığının artması hedeflenen bu proje ile her bir Sapro gönüllüsünün Sapro’nun sürdürülebilir bir gelecek için temiz bir dünya yaklaşımını benimsemesi ve nesiller boyu denizlerimizin korunmasına ve temiz tutulmasına öncülük etmesi amaçlanıyor.

 

7DENİZ 

Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde

Editör: Haber Merkezi