Türkiye’nin dünya çapında öncü römorkör üreticisi Sanmar Tersanesi, son römorkör siparişi için İngiliz Targe Towing Genel Müdürü Tom Woolley’e özel isteklerinin tekne üzerinde nasıl görüneceğiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

 

Türkiye’nin dünya çapında öncü römorkör üreticisi Sanmar Tersanesi, en üst düzey Robert Allan Ltd dizaynları ile rüştünü ispat etmiş olağanüstü römorkörlerden oluşan bir portföye sahip olan Sanmar Tersanesi, tecrübeli operatörlerin çalıştıkları bölgelerin özel deniz koşullarına ve operatörlerinin genel pratiğine uygun bir tekne oluşturmak adına bir takım özel taleplerinin olabileceğinin farkındalığıyla hareket ediyor. Bu kapsamda “İsteğe özel Üretim” felsefesini vurgulamak amacıyla Dizayn Müdürü Özer İlhan’ın katılımıyla Tugnology 19’daki yerini alacak.

 

İlhan: Ekibimizin yetkinliği çok önemli

 

Gemi Brokerleri Derneği'nden Büyük Kulüp'te iftar yemeği Gemi Brokerleri Derneği'nden Büyük Kulüp'te iftar yemeği

Ekipte sadece iyi bir gemi inşaatı mühendisi olmalarının yanı sıra, gemi inşaatı dizaynına özel bilgisayar programlarını da üst düzey bir biçimde kullanabilecek seviyede kendisini yetiştirmiş çok özel takım arkadaşlarının bulunduğuna işaret eden Sanmar Tersaneleri Dizayn Müdürü Özel İlhan, “Onların bu yetkinlikleri, müşterilerimize standart model üzerinde yapılacak modifikasyonların nasıl etkiler yaratacağını gösterebilmek adına çok önemli bir araç olarak önem arz etmektedir” dedi.

 

 

İngiliz Targe Towing’e özel sunum

 

İlhan, “Son olarak İngiliz Targe Towing firması sahibi ve aynı zamanda genel müdürü olan Tom Woolley Bey’i, verdikleri son römorkör siparişleri için olan bir takım özel isteklerinin tekne üzerinde nasıl görüneceği hakkında bilgi sahibi edebilmek adına, Tuzla da bulunan Sanmar Tersaneleri Genel Merkezimizdeki dizayn ofisimizde ekibimizden Özge Hanım ile bir toplantı yapmak üzere davet ettik ve kendilerine bir sunum yaptık” diye konuştu.

 

Sanmar’da kadın dokunuşu

 

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden derece ile mezun olan şirketin ilk kadın gemi inşaatı mühendisi Özge Abanuz, 2013 yılında itibaren Sanmar ailesinin bir üyesi çalışıyor. Sanmar Tersanesi’nin kadın istihdamına verdiği önemi değerlendiren Abanuz, “Türkiye’ye dışarıdan bakan toplumlar, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’de pek çok Avrupa ülkesinden onlarca yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermek de dâhil olmak üzere kadın-erkek eşitliğini sağladığının ne yazık ki farkında değiller” dedi.

 

Sanmar Tersanelerinde inşa edilen 200 civarı römorkör; Afrika, Ortadoğu, Orta ve Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da, kısacası tüm dünyada faaliyet göstermektedir. Bu römorkörlerin içerisinde hem Voith ve Z-Drive traktör tipi tekneler hem de ASD tipi tekneler bulunmaktadır.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi