Sanmar Shiyards, 2020 yılında inşa ettiği ve halen kendi filosunda çalışan Sırapınar XV adlı römorkörü İngiltere merkezli SMS Towage’a sattı.

 

Sanmar, Robert Allan Ltd tasarımı 300. römorkörünü teslim etti Sanmar, Robert Allan Ltd tasarımı 300. römorkörünü teslim etti

54 tonluk çekiş gücüne sahip Sırapınar XV, 2017 yılında inşa edilen Pullman ve 2019 yılında inşa edilen Lloydsman’a katılarak SMS Towage filosundaki üçüncü Sırapınar serisi römorkör olacak. Römorkör aynı zamanda filodaki 11. Sanmar yapımı römorkör özelliğini de taşıyor.

 

En beğenilen römorkörlerden

 

Sanmar Shipyards Başkan Yardımcısı Ali Gürün, “SMS Towage ile bir sözleşme imzalayarak 2022’ye hızlı bir başlangıç yapmaktan mutluluk duyuyoruz. SMS Towage’ın yine bizi seçmesi memnuniyet verici. Anlaşmasını yaptığımız Sırapınar sınıfı römorkörlerimiz, yüksek standartlardaki makine otomasyonu sayesinde az personel çalıştırmaları nedeniyle son derece beğeniliyor. Ayrıca genel tasarım ve performansları, özellikle manevra, deniz tutma ve stabilite performansları için de geniş çapta beğeni topluyor” dedi.

 

22.4 metre uzunluğunda ve 10.84 metre genişliğindeki römorkör, 11 knot serbest seyir hızına sahip. CAT 3512C C ana motor tarafından desteklenen Sırapınar XV’nin Ekim 2022’de teslim edilmesi planlanıyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi