Sanmar, dünyanın en büyük üçüncü römorkör operatörü olan Güney Amerika römorkör devi SAAM Towage için son iki yılda inşa ettiği düşük emisyonlu altıncı römorkörünü de teslim etti.

 

Sanmar Tersanelerinde inşa edilen BOGACAY L römorkörü SAAM Towage tarafından SAAM CONDOR olarak yeniden adlandırıldı.

 

Peru'da faaliyet yürütecek römorkör teslim edilen diğer römorkörler gibi Robert Allan'ın Sanmar RAmparts 2400SX'e özel tasarımına ile dizayn edildi. 24 metrelik römorkör 70 tonluk bir çekme kuvvetine sahip.

Arkas'tan Çin'e 4 yeni gemi siparişi Arkas'tan Çin'e 4 yeni gemi siparişi

 

SAAM CONDOR, Sanmar'ın sürdürülebilirliği arttırmak ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltma girişimlerinin bir parçası olarak verimlilik göz önünde bulundurularak tasarlanıp inşa edildi.

 

Sanmar'ın Boğaçay sınıfı römorkörleri, performansları, manevraları, denizi korumaları ve stabiliteleri nedeniyle büyük beğeni topluyor. Düşük personel sayısı düşünülerek tasarlanmış römorkörler, yüksek makina otomasyonu standartına sahip.

 

Çevreye duyarlılığı ve yeşil tersane konusundaki yatırımlarıyla dikkat çeken Sanmar Tersaneleri Ticari Direktörü Ruchan Civgin, dünyanın en büyük römorkör operatörü olan SAAM Towage'ın verimli operasyonlar için ihtiyaç duyduğu güçlü ve teknolojik römorkörler için Sanmar'ı tercih etmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

 

ÜÇÜNCÜ TERSANE ÇOK YAKINDA HİZMETE BAŞLAYACAK

 

SAAM Towege için sadece iki yılda 6 römorkör teslim almanın büyük bir yatırım olduğunu aktaran Civgin, "Sanmar olarak, güçlü, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı modern römorkörlerle filolarını genişletme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma yolunda ilerlemekten gurur duyuyoruz. Sürdürülebilirlik, haklı olarak, operatörlerin siparişlerini nereye vereceklerine karar verirken giderek daha önemli bir faktör haline geliyor. Bu amaca yönelik inşa edilmiş üçüncü tersanemizin de yakında hizmete girmesiyle Sanmar olarak sektörümüz için düşük ve emisyonsuz bir geleceğe öncülük etmeye devam edebileceğiz" diye konuştu. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi