Kanada Donanması’na teslim edilmek üzere Quebec’te üretilecek olan 4 yeni Boğaçay serisine ait römorkör için, Sanmar Tersaneleri Dizayn Departmanı tarafından hazırlanan “3 Boyutlu Üretim Dizaynı” kullanılacak.

Yalova'daki tersane işçilerinin yüzde 60'ı il dışından geliyor Yalova'daki tersane işçilerinin yüzde 60'ı il dışından geliyor

 

Boğaçay serisi Sanmar Tersaneleri’nin geniş ürün portföyünün en popüler ve üretimi en çok yapılan römorkör serisi olma özelliğini taşıyor. Bugün 40’a yakın Boğaçay, dünyanın dört bir yanına ihraç edilmiş durumda.

 

Sanmar’ın, Robert Allan Ltd. tarafından özel olarak dizayn edilen Boğaçay projesinin geliştirilmesinde de – römorkör operatörü olmasının avantajıyla – ciddi katkı sunduğu bildirildi.

 

Denizcilik Dergisi'nin haberine göre, Kanadalı Robert Allan Ltd. tarafından ana hatları yapılan bu dizaynın tüm 3 boyutlu üretim modellemesi Sanmar dizayn departmanı tarafından hazırlanıp, Kanada’ya gönderilecek.

 

'25 yıl önce dergilerde görürdük'

 

Sanmar Tersaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün, “Römorkörler tarafımızdan hazırlanan 3 boyutlu model ve üretim projesi ile Kanada’daki tersanede inşa edilecek. Artık, Türkiye dışına da mühendislik hizmeti veriyoruz. 25 yıl önce dergilerde resimlerini gördüğümüz Group Ocean tarafından inşa edilen römorkörlerin gelişmiş kardeşlerinin inşası için bizim mühendisliğimizin kullanılması gurur verici. Kanada’dan aldığımız ana dizaynı geliştirip geri ihraç ediyoruz” dedi.

 

Sanmar Tersaneleri Dizayn Departmanı Müdürü Özer İlhan ise, “Boğaçay serisi daha önce ürettiğimiz Ulupınar serisine ait dizaynımız temel alınarak geliştirilmiştir. Kanada Donanması’nın tecrübemizden faydalanacak olması bizim için gurur verici’’ dedi.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi