Sanmar Tersanesi, popüler Delicay serisinin güçlü kompakt römorkörlerinden Deliçay VIII römorkörünü tamamlayarak kendi filosuna kattı.

 

Delicay Vlll, kardeş römorkörleri gibi Robert Allan'nın Sanmar TRAktor-Z 2500SX tasarımı özel çok yönlü bir Z tahrikli traktör römorkörüdür. Hem liman gemisi elleçleme hem de çekme görevlerinde maksimum verimlilik için tasarlanan 25.3mx 12m x 6.1m Delicay Vlll, güvenilir çok yönlü performans sunuyor.

 

Sanmar'ın Altınova tersanesinde inşa edilen römorkör 2x 2100kW ana motorla çalıştırılıyor. Bu ise ona yaklaşık 12 deniz mili önünde bir hız ve etkileyici bir 75 ton duba çekişi sağlıyor.

 

Römorkörün tekerlek yuvası, kıç tarafındaki ana konsoldan maksimum 360 derecelik görüş alanı sağlayacak şekilde tasarlandı. Ana motor egzoz bacaları, tekerlek yuvası çevresi etrafındaki görüş engellerini azaltmak için kapı çerçevesi ve pencere dikmeleri gibi doğal kör noktalara yönlendirildi. Tepegöz pencereleri ve dönen bir direk, üstten görüş ve bir geminin işaret fişeği altında operasyonları gerçekleştirme kabiliyeti sağlar.

 

Gemi elleçleme ve çekme görevleri, kıç ana güvertede bir çift tamburlu vinç ve çift açıklıklı zımba kombinasyonu kullanılarak gerçekleştiriliyor.

 

Çok yönlülük ve esneklik sunuyor 

 

Müşterileri gibi kendilerinin de Delicay sınıfı römorkörlerinin performansından çok memnun olduklarını belirten Sanmar Başkan Yardımcısı Ali Gürün, “En son teknolojiye sahip tasarımları, kapsamlı fiziksel model testleri ve hesaplamalı akışkanlar dinamiği simülasyonları yoluyla elde edildi. Bu en son teknolojilerin kullanımıyla birleştiğinde, bu küçük çekicinin daha büyük öncüllerinin çalışma kapasitesini başarabileceği ve çoğu zaman aşabileceği anlamına geliyor. Kompakt tasarım, gemi sahiplerine ve operatörlere, gemiyi kendi özel operasyonel ihtiyaçlarına göre özelleştirmek için çok yönlülük ve esneklik sunuyor" dedi.

 

Özel bir Fi-Fi dizeline sahip olan Delicay Vlll, Ege Denizi'nin batı kıyısındaki Nemrut Körfezi'nde faaliyet gösteren diğer Sanmar filo römorkörlerine katılacak ve burada römorkör Boğaçay Xl'in yerini alacak. 

 

Sanmar filosu, Türkiye kıyılarındaki büyük limanlardan faaliyet gösteriyor. Sanmar Römorkaj ve Kılavuzluk Hizmetleri Direktörü Korhan Doruk, “Artan miktarda konteyner gemisi trafiğini idare ediyoruz ve bunun gelecekte de devam etmesi muhtemeldir. Ön tarafta geminin ortasında iki iticili traktör römorkör tasarımı, her yöne mükemmel manevra kabiliyeti ve güç sunması nedeniyle bu tür işler için ideal olarak uygundur; özel bir avantajı, yanlarda çalışırken güç ve güç sunabilmesidir. Bu nedenle filomuzdaki bu tip römorkör sayısını arttırıyoruz. Kaptanlarımız, müşterilerimiz gibi çok büyük gemilerin elleçlenmesi için sağladıkları fırsatlardan çok memnunlar" diye konuştu.

Alternatif yakıtlı gemi siparişlerinde yüzde 50'lik artış Alternatif yakıtlı gemi siparişlerinde yüzde 50'lik artış

 

Sanmar şu anda bu popüler sınıfta iki römorkör daha üzerinde çalışıyor. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi