Sanmar, özel olarak tasarlaranan RAmparts 2400SX sınıfı en güçlü römorkörlerden olan Albatros'u, Peru'nun başkenti Lima'ya 12 km mesafedeki Callao Limanı'ndan yeni bir servis işletmeye başlayan SAAM Towage'ye teslim etti.

 

Yapım aşamasındayken Bogacay XLII olarak bilinen ancak ismi Albatros olarak değiştirilen römorkör, Robert Allan Ltd. tarafından Sanmar için özel olarak tasarlandı.

 

Albatros, kısa süre önce Peru'nun başkenti Lima'ya 12 km mesafedeki Callao Limanı'ndan yeni bir servis işletmeye başlayan SAAM Towage römorkör Valkyria'ya katılacak. Her iki römorkör de gemilerin limanda yanaşması ve ayrılmasına yardımcı olacak şekilde kullanılacak. Sanmar daha önce RAmparts 2400SX tasarım römorkörü Valparaiso'yu Panama'da faaliyet gösteren SAAM'a teslim etmişti.

 

SAAM Towage Teknik Direktörü Pablo Caceres, şirketinin Peru'daki operasyonlarının başlangıcını kutlayarak şunları söyledi: “Callao Limanı'nın gereksinimlerine mükemmel şekilde uyan güç ve boyuta sahip yüksek kaliteli bir römorkör sunmaktan büyük gurur ve heyecan duyuyoruz." 

 

Sanmar Ticari Direktörü Ruchan Civgin ise şunları söyledi: “SAAM Towage, büyüyen işi için ihtiyaç duyduğu son teknoloji ürünü yüksek performanslı ve uygun maliyetli römorkörü sağlamak için bir kez daha Sanmar'a döndüğünden çok memnunum. Peru'daki yeni girişiminde başarılar diliyoruz. Bogacay sınıfı çekicilerimiz, kompakt bir tasarımın manevra kabiliyetinin faydalarını, daha büyük bir römorkörle ilişkili güç ve mukavemet ile birleştirir. Dünyanın dört bir yanındaki operatörlerden bunlara büyük ilgi duyduk."

 

24.4mx 11.25m ölçülerinde ve iki adet 2100 kW ana motorla çalışan, teknolojik olarak gelişmiş Albatros, 70 tonluk çeki gücüne sahip. 

 

Manevra yetenekleri, denizde tutma ve denge performansları ile tanınan Sanmar'ın Bogacay sınıfı römorkörler, denizde giden gemiler için gemi elleçleme görevlerinin performansında maksimum verimlilik için tasarlanmıştır.

 

Ciner'den Çin tersanesine 4 ultramax siparişi Ciner'den Çin tersanesine 4 ultramax siparişi

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi