Birçok ilke imza atan dünyanın lider römorkör üreticisi SANMAR Tersanesi, pandeminin tüm dünya ekonomilerini küçülttüğü 2020 yılında ürettiği 30 römorkörün teslimatını gerçekleştirerek rekor kırdı.

 

Bu römorkörlerden 13'ü denizaşırı müşterilere giderken, 10'u Türk römorkör işletmecilerine teslim edildi. 7 tanesi için SANMAR'ın kendi filosuna katıldı.

 

9 ülkeye römorkör 

 

Sanmar filosunun ilk elektrikli römorkörü denize indirildi Sanmar filosunun ilk elektrikli römorkörü denize indirildi

İngiltere, Kanada, İtalya, Almanya, Letonya, Umman, Seyşeller, BAE ve Panama'dan denizaşırı operatörler 2020 yılında Sanmar yapımı römorkörleri teslim alırken, 4 yerli operatör SANMAR tarafından inşa edilen varlıkları filolarına ekledi.

 

SANMAR'ın hem kendi müşterilerinden hem de yeni müşterilerden gelen 2020 siparişlerin tamamı dünyaca  ünlü Vancouver merkezli deniz mimarları Robert Allan Ltd tarafından tasarlandı. 

 

SANMAR'ın modern tersanesinde inşa edilen teknolojik açıdan gelişmiş römorkörler 30 ila 85 ton arasında değişen çeki gücüne sahip. Çekiciler 18 ila 32 metre arasında değişiyor ve RAscal 1800, RAmparts 2200SX, 2400SX, TRAktor 2500SX, RAstar 2800E, RAstar 2900SX ve RAstar 3200SX'in yanı sıra daha küçük güç ve boyutlu çift vidalı geleneksel RApport 1900SX'e dayanıyor. Teslim edilen römorkörlerin toplam çekme gücü 1700 metrik tonun biraz altında.

 

Ali Gürün'den SANMAR ailesine teşekkür 

 

2020 teslimatlarını değerlendiren SANMAR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Gürün, 2020'nin hafızalara kazınan eşi benzeri görülmemiş bir yıl olduğunu belirterek, "Pandemi hepimizin hayatını etkiledi. Birçoğu için kalp kırıklığı ve kayıp getirdi ve hepimizin hayatımızı yaşama şeklimizi çarpıcı biçimde değiştirdi. SANMAR'da ekibimizin güvenliği birinci öncelik olarak çalışmalarımızın devam etmesini sağlamak için büyük çaba sarf ettik. Bu olağanüstü başarıya ulaşmamızı sağlamak için çok çalışan ve çok esnek olan herkese teşekkür ederim" dedi.

 

'Öncü olmaktan gurur duyuyoruz'  

 

Müşterilerinin SANMAR'a dönüş yapmasından her zaman büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Gürün, şöyle devam etti: "Çekicilerimizle ve satış sonrası hizmetlerimizle iyi deneyimler yaşadıklarını gösteriyor. Elbette, yeni arkadaşları ağırlamak ve yeni uzun vadeli iş ilişkileri başlatmak da mutluluk verici. 2021'de, Covid-19 krizinin hafifleyeceğini ve en azından normale yakın dönebileceğimizi umduğumuz başarılı bir yıl daha bekliyoruz. Bunlar, römorkörlerin tasarımında, performansında ve verimliliğinde sağlanan hızlı teknolojik ilerlemelerle sektörümüz için heyecan verici zamanlar. Sanmar'da bu ilerlemelerin ön saflarında yer almaktan gurur duyuyoruz. "

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi