Çanakkale'de batan bottaki göçmenler dron ile aranıyor Çanakkale'de batan bottaki göçmenler dron ile aranıyor

Samsun açıklarında Volgo Balt 214 isimli gemi battı. Olumsuz hava şartları nedeniyle geminin battığı tahmin ediliyor.  Panama bayraklı Volgo Balt 214 gemisi Rusya'nın Azov Limanı'ndan Samsun'a doğru seyir halindeydi. 113 metrelik Volgo Balt 214, Azov'dan Samsun'a kömür taşıyordu. Gemiden sabah saatlerinde acil durum sinyali gönderilmişti. Volga Balt 241 gemisinin Samsun'un 77 mil açığında battığı bilgisi alındı. Gemide 2'siz Azeri ve 11'i Ukraynalı olmak üzere 13 yabancı mürettebat bulunuyordu. Acil durum sinyalinin ardından Samsun'da Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekipleri arama çalışmalarına başladı. Geminin battığına dair sinyal alınması üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 3 mürettebat sağ kurtarıldı. Kalan 10 Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Samsun açıklarında, 77 mil uzaklıkta Panama bayraklı geminin battığına dair tehlike sinyali alınması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığınca bir bot ve bir helikopterle arama kurtarma faaliyeti başlatıldığı bildirildi.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Volgo Balt 214”isimli Rus ticari gemisinden tehlike sinyali alınmıştır. 08:50 de Samsun ve Sinop’tan iki kurtarma gemisi hareket etmiş lakin Samsun’dan çıkan gemi hava şartları nedeniyle geri dönmüş diğeri intikale devam etmektedir. 09:05 de kurtarma helikopteri Çarşamba havalimanından kalkış yapmıştır saat 09:54 te olay yerinde 3 adet Can Salı ve içlerinde insanların olduğunu rapor etmiştir. Bahse konu gemide toplam 13 mürettebat olduğu bilgisi var. Kurtarma helikopterimiz 4 kişiyi sağ olarak almış Samsun’a intikal etmek üzere olup ayrıca 1 uçak 4 helikopter 1 arama kurtarma gemisi 1 römorkor 2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi