Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor

Eski İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Akdeniz'de ağustos ayında göçmenleri kurtaran İspanyol sivil toplum kuruluşunun gemisinin, İtalya'ya yanaşmasına izin vermeyip, açık denizde beklemesine yol açtığı için soruşturuluyor.

 

İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre, göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen aşırı sağ görüşlü Lig Partisi'nin lideri Salvini'nin, İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Open Arms gemisine koyduğu İtalya'ya giriş yasağı nedeniyle insanları alıkoyma ve görevi ihmalden soruşturulduğu belirtildi.

 

Salvini'nin koyduğu karasularına giriş yasağı nedeniyle, Open Arms gemisi, 1 Ağustos'ta kurtardığı 164 göçmenle, Agrigento Savcılığı'nın tahliye kararı verdiği 20 Ağustos'a kadar açık denizde üç hafta beklemek zorunda kalmıştı.

 

Salvini, Open Arms hadisesiyle ilgili soruşturulduğu haberlerine ilişkin, "İtalya'nın onurunu, sınırını, güvenliğini savunduğum için başka bir soruşturma, başka bir adli süreç mi? Bu benim için bir madalyadır. Yine olsa yine yaparım" değerlendirmesinde bulundu.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi