İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Salih Zeki Çakır, kendisi hakkında geçtiğimiz günlerde gündeme getirilen “Kripto Fetöcü” iddialarına karşı bir açıklama yaparak iddia sahipleri hakkında avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.  

 

Dev yolcu gemisi iskeleye çarptı Dev yolcu gemisi iskeleye çarptı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır’ın yaptığı açıklama şöyle:

Şahsımı, meclis başkanlığı görevimi ve dolayısıyla sizleri de ilgilendireceğini düşündüğüm bir konuda meclis üyelerimizi bilgilendirme zaruretinin doğduğuna inanıyorum. Sizler, bizler seçilerek meclis üyesi olduk. 9. dönem ilk oturumunda bulunan 114 meclis üyesinin tamamının oyunu alarak meclis başkanı seçildim. Aynı zamanda seçime ve seçenlere saygımdan ve sorumluluğundan dolayı bu açıklamayı yapıyorum. Bir kısmınızın malumu olacağı üzere bir whatsapp grubunda hakkımda sosyal medya mahkemesi kurulup, benim hapse gönderileceğime ve meclis başkanlığından ayrılmam gerektiğine hükmedilmiş. Bu kara propagandayı sosyal medya platformlarında bilinçli bir şekilde yayarak hakkımda linç kampanyası başlatılmıştır.  Bu çirkin ve alçak girişimi avukatım aracılığıyla mahkemeye taşımış bulunmaktayım. Malumunuz insanlık var olduğundan beri kadın cinayetleri, tecavüzcüler, şantajcılar, istismarcılar, organize suç şebeklerinin beslendiği bataklıklar dünya üzerinde her zaman var olagelmiştir.  Bu bataklıklardan beslenen böylesi habis ruhlular kendi fıtratlarına uygun söz ve eylem içine girip ‘Kıpti şecaatini arz ederken sirkatin söyler’ (mert çingene hırsızlığıyla övünür) özdeyişine uygun tetikçilik yapabilmektedirler. Hele de arkalarına kendilerini besleyen azmettiricilerini alınca iftiranın ve karalamanın sınırı olmamaktadır.

 

Beş paralık dünya menfaati için toplum önündeki insanları hedef gösterip itibar suikastı yapmakta verdikleri maddi ve manevi zararı ağababalarının hürmetine hiç dikkate almamaktadırlar. Milli, manevi ve insani değerlerden zerrece nasibi olanların yapmaması gereken ve uzunca bir süre şahsımı hedef alan bu ve benzeri alçaklıkları yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Sabrımı ve suskunluğumu korktuğuma yorup iftira ve çarpıtmalarının dozunu artıranlara Türk adaletinin hak ettikleri ve layık oldukları cezayı vereceğine inancım tamdır. Burada acı bir gerçeğe de vurgu yapmak istiyorum. Organize suç örgütü gibi çalışan bu şahısların hangi motivasyonla bunları yaptırdığını az çok tahmin edebilmekteyiz ve avukatımda savcılık şikayet dilekçesinde şimdilik bunların çok az bir kısmını ifade etmiştir.  Fakat anlamakta zorlandığım, bulunmuş olduğum makamdan dolayı böylesi insaf ve izana sığmayan ve hiçbir değerle izah edilemeyecek saldırıyı yapanlara ve yaptıranlara iş adamı sorumluluğuyla bağdaştıramadığım o whatsapp grubundaki bazı üyelerimizin hiç ses çıkartmamasıdır.  Hatta onaylar gibi bu çıkar grubuna desteklerini devam ettirmelerini büyük bir esefle kınıyorum. Bu şekilde şahsımı yıpratacağını varsayıp devre dışı bırakabileceklerini ve kendilerine alan açılacağını zanneden bu zavallıların hayal kırıklığına uğrayacaklarını ifade etmek istiyorum.

Editör: Haber Merkezi