Hint Okyanusu'nda İsrail'e ait bir ticari gemi silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası gemide yangın çıktı. Haberi, Lübnan Hizbullahı'na yakınlığıyla bilinen El-Meyadin televizyonu duyurdu. "Güvenilir bazı kaynaklara" dayandırılan haberde, söz konusu geminin Birleşik Arap Emirlikleri'ne doğru yol almadan önce Suudi Arabistan'ın Cidde Limanı'nda demirlediği iddia edildi.

 

Saldırının henüz kimse tarafından üstlenilmediği belirtilen haberde, "Bu olayın, İsrail'in bir insansız hava aracıyla Tahran'ın batısında saldırı düzenlediğine dair ortaya atılan haberlerin ardından gelmesi dikkati çekiyor" ifadesine yer verildi.

 

İsrailli gazeteci Barak Ravid'e konuşan ve ismi açıklanmayan İsrailli bir yetkili ise geminin İsrailli bir iş insanına  ait olduğunu doğruladı.

 

Öte yandan İsrail, saldırıyla ilgili İran'ı suçladı. İsrail Savunma Bakanlığı’ndan adları açıklanmayan yetkililer, Haaretz gazetesine yaptıkları açıklamada, saldırının arkasında İran'ın olduğuna inandıklarını ifade etti.

 

İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde de saldırıya uğrayan geminin, İsrailli iş insanı Eyal Ofer'e ait olduğu bilgisi paylaşıldı.

Husiler: "Hint Okyanusu'nda operasyon yürütüyoruz" Husiler: "Hint Okyanusu'nda operasyon yürütüyoruz"

 

Geminin mürettebatı arasında İsrail vatandaşının bulunmadığı ve saldırıda yaralanan olmadığı dile getirildi. Haberde ayrıca saldırıya uğrayan gemide ağır hasar oluşmadığı kaydedildi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi