Bodrum Yalıkavak açıklarında ABD bayraklı 27 metre boyunda lüks yat ile Sahil Güvenlik botu arasında dün sabah saatlerinde kovalamaca yaşandı. Teknede uyuşturucu bulunduğu yönünde ihbar alarak harekete geçen Sahil Güvenlik ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan yat, Yunan karasularına yöneldi.

 

Türkiye'den Gazze'ye yardım için yola çıkan 9. gemi El-Ariş Limanı'nda Türkiye'den Gazze'ye yardım için yola çıkan 9. gemi El-Ariş Limanı'nda

HalkTV'nin haberine göre, Sahil Güvenlik tarafından yoğun ateşe maruz kalan yat durduruldu. Bu kovalamacada Sahil Güvenliğe ait tekne de kayalıklara vurdu.

 

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre yatta cinsi henüz belirlenmemiş yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Yatın sahibinin ise daha önceden uyuşturucu kaydı bulunan Ali Korman Erbacıoğlu olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

 

 

Erbacıoğlu’nun 2020 yılında 1 milyon sermaye ile kurulan Görkem Deniz Taşımacılığı Petrol Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ortaya çıktı.

 

Erbacıoğlu’na ait internette herhangi bir kayıt olmaması ise dikkat çekti. Erbacıoğlu'na ait şirketi gün içerisinde defalarca arandığı halde telefonlara yanıt vermediği belirtildi. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi