Aydın’da 13 düzensiz göçmen kurtarıldı Aydın’da 13 düzensiz göçmen kurtarıldı
Şahika Ercümen, T.C Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi teknik koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Antarktika’ya Bilim Üssü Kurulması Projesi” için beyaz kıtaya gidiyor. Ercümen, 3 Ulusal Antarktik Bilim Seferleri kapsamında gideceği Antarktika’da Türkiye adına dalış yaparak ülkemizi temsil edecek.
 
 
Zorlu şartlarda dalış
 
Milli sporcu Şahika Ercümen, Türk Bilim Üssü’nün kurulması çalışmaları kapsamında bilim insanlarından oluşan ekip ile ocak ayı sonunda Antartika'ya gidiyor. Araştırma gemisi ile 30 günde kutbu geçecek olan Ercümen, zorlu şartlar nedeniyle bu süreçte telefon, internet gibi iletişim organlarının olmayacağını belirtti.
 
 
Dünyanın en sıra dışı yeri
 
Daha önce insanla karşılaşmamış balinalar, penguenler ve foklarla, zorlu bir parkurda dalış yapacağını ifade eden milli dalgıç, “Kilometrelerce uzanan buzdağlarına yapacağımız dalışları imkanlar dahilinde görüntüleyeceğiz ve belgeselini yapmaya çalışacağız” dedi. Dünyanın en sıra dışı yerlerinden biri olan bu özel bölgede Türkiye’yi temsil edeceği için çok heyecanlı ve gururlu olduğunu da dile getiren Ercümen, aynı zamanda Antartika'ya Türk Bilim Üssü kurulması için gerçekleşecek bu seferin önemine de dikkat çekiyor.

Editör: Haber Merkezi