İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Mart ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. DTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Hazine ve Maliye Bakan Yardımcı Nureddin Nebati, eski Milletvekili Ali Torlak, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve DTO meclis başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Yunan filosuna Türk damgası Yunan filosuna Türk damgası

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mart ayı meclis toplantısında Galataport Projesi’nin son durumu hakkında bilgi veren Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, projenin dünyada eşsiz bir proje olduğunun altını çizerek, “Proje barındırdığı birçok faaliyet alanıyla ülke turizmine katkıları olacak bir girişimdir” dedi.

 

 

‘Galataport’a işbirliği yapmakta çok mutluyum’

 

Galataport Projesi’nin “Dünyada eşsiz bir proje” olduğunun altını çizen Şahenk, “Tamamlandığında İstanbulumuzun simgesel değerlerinden olacak olan Galataport’a iş birliği yapmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

 

‘2 yüz yıldır kamuya kapalı olan rıhtım halka açılacak’

 

Şahenk şöyle devam etti: “Galataport yatırım sürecimiz tüm hızıyla devam ediyor. Doğuş Grubu olarak ülkemize sonsuz inancımız ve güvenimizle amacımız Türkiye adına değer yaratmak. Yatırım yaptığımız tüm sektörlerde istihdam sağlamak, dünya çapında markalar yaratmak ve ülkemizi temsil etmek hedeflerimiz arasında yer alıyor. Galataport Projesi grubumuzun hedefleriyle birebir örtüşüyor. Bizim için bu projedeki en mutluluk verici unsur yaklaşık 2 yüz yıldır kamuya kapalı olan rıhtımın halkımıza açılacak olmasıdır. Projemiz İstanbulumuzun kruvaziyer turizmindeki rolü açsından da son derece önemli. Proje barındırdığı birçok faaliyet alanıyla ülke turizmine katkıları olacak bir girişimdir.”

 

 

4 bin 5 yüz kişiye istihdam sağlayacak

.

Şahenk, “Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanmasını hedeflediğimiz Galataport’ta 4 bin 5 yüz kişiye istihdam sağlanacaktır. Yıllık 25 milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Projemiz restoranlar, cafeler ve uluslararası birçok mağazaya ev sahipliği yapacak. Kültür sanat üssü haline gelecek Galataport’ta bu anlamda farklı projeler de düşünüyoruz. Dünyada örneği olmayan bu eşsiz projenin memleketimize hayırlı olması en büyük temennimizdir” dedi.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi