Rusya, Kuzey Deniz Yolu’nu daha aktif kullanmak için “Ural” isimli yeni nükleer buzkıran gemisini suya indirdi. 2022’te teslim edilecek geminin inşasına su üzerinde devam edilecek.

 

Sputnik’te yer alan habere göre, Proje 22220 kapsamındaki Ural nükleer buzkıran gemisi, St. Petersburg'daki Baltık Tersanesi'nde suya indirildi. İnşası su üzerinde devam edecek Ural’ın 2022’de Rusya Donanması'na teslim edilmesi bekleniyor.

 

Baltık Tersanesi, daha önce Proje 22220 kapsamında Arktika adlı buzkıran gemisini inşa etmiş ve Sibirya adlı buzkıran gemisinin inşasına başlamıştı.

 

Ural, bu projedeki üçüncü gemi olurken iki buzkıran gemisi daha üretmeyi planlayan Rusya'nın 2019 içinde bunlara ilişkin sözleşmeleri imzalaması bekleniyor.

Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı

 

Rusya'nın Arktik bölgesindeki temel yük taşıma güzergahı olan Kuzey Deniz Yolu, ülkenin Avrupa kısmı ile Uzay Doğu bölgesi arasında deniz üzerinden en kısa yol. Yol, Arktik limanlar ile Kuzey bölgenin en büyük nehirlerini birbirine bağlıyor.

 

Arktik buzların aktif olarak erimesi ve tanker geçişleri için koridorların oluşması, Kuzey Deniz Yolu'nun çekiciliğini kat kat artırıyor.

 

Büyük bir jeopolitik önemi var

 

Rus uzman Mihail Nenaşev, yeni nükleer buzkıran gemisi Ural’ın suya indirilmesinin, Rusya’nın Kuzey Deniz Yolu’nu, küresel denizcilik ana hattı haline getirme kabiliyetini ortaya koyduğu için büyük bir jeopolitik önemi olduğunu vurguladı.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi