Rusya Savunma Bakanlığı, Borey tipi stratejik füze denizaltısının testlerinin videosunu yayınladı. Videoda denizaltı mürettebatının yaptığı sefer hazırlıkları ve su yüzünde tam hız ilerleyen denizaltı görülebiliyor.

Borey ve Yasen nükleer denizaltı projelerinin büyük önem taşıyor

Filipinler-Çin gerginliği: "Gemiler derhal bölgeyi terk etsin" Filipinler-Çin gerginliği: "Gemiler derhal bölgeyi terk etsin"

Rus denizaltı kuvvetlerinin aktif gelişimi aşamasında olduğunu dikkat çeken Rusya Donanma Komutanı Amiral Vladimir Korolev, Borey ve Yasen nükleer denizaltı projelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Korolev, "Bu araçlar denizaltı kuvvetlerinin temelini oluşturacak olup, gizlilik, manevra kabiliyeti ve silah donanımı gibi nitelikler bakımından en modern talepleri karşılıyor" diye konuştu.

 

2020’ye kadar 8 denizaltının hizmete girmesi planlanıyor

Borey ve Borey-A projesin kapsamında üretilen dördüncü nesil nükleer denizaltılarının, önümüzdeki yıllarda Rus deniz stratejik nükleer kuvvetlerinin temelini oluşturması planlanıyor. 2020'ye kadar bu proje kapsamında 8 adet denizaltının donanmanın hizmetine girmesi bekleniyor.

Uzunluğu 170 metre, eni 13.5 metre, ağırlığı ise 24 bin ton olan Borey denizaltısı, menzili 8 bin kilometre olan 10 nükleer başlığı bulunan 16 adet Bulava-30 kıtalararası balistik füze taşıyabiliyor.

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi