Rus Donanması, bu yıl ciddi bir takviye bekliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Vladimir Korolev’e göre, yeni yılda Deniz Kuvvetleri için yaklaşık otuz gemi ve çeşitli sınıflardan destek gemileri inşa edilecek.

Özellikle yıl boyunca testlere tabi tutulacak olan seri firkateyn projesi 22350 Amiral Kasatonov, Kuzey Filosu’na dahil olacak. Temmuz 2018’de bu serinin ana gemisi Amiral Gorşkov'a Andrev bayrağı çekilmişti. Sırada bu tip iki fırkateyn daha var: Amiral Golovko ve Amiral İsakov. Bu gemiler Rusya’nın kuzey ve Pasifik sınırlarını koruyacak.

Her biri 4.5 bin ton deplasmana sahip bu gemiler, 130 mm’lik A-192 Armat topçu kompleksi, Oniks veya Calibre NKE gemi füzeleri ve Polimer-Redut hava savunma füzeleriyle donatılmış. Bu gemiler, SSCB’nin çöküşünden sonra Rusya’da üretilen ilk büyük su üstü gemiler. Yerli gemiciliğin tüm başarıları ve birikimleri bu gemilerde birleştirildi ve başarıyla uygulandı.

Sualtı bileşenlerine gelince,  Borey-A projesinin stratejik denizaltı füze kruvazörü Kinyaz Vladimir ve Yasen-M projesi kapsamında inşa edilen nükleer denizaltı Kazan, 2019’da kuzeyde göreve başlayacak. Bunun dışında Kuzey Filosu için 636.3 serisi dizel-elektrik denizaltılarının inşaatı devam edecek.

 

KARADENİZ FİLOSU'NA KALİBR ROKET GEMİSİ

2019'da Karadeniz Filosu’na iki adet Kalibr roket gemisi takviye edilecek. Bu, Karadeniz Filosu’na takviye edilen ilk “Kalibr”lar değil. Saldırı gemileri "Orehovo-Zuyevo" ve "Mıtişiy" ve Amiral serisinden "Essen", "Makarov" ve "Grigoroviç" fırkateynleri birkaç yıldır görev yapıyor.

Yapımı tamamlanan ve mürettebatı yerleştirilmiş olan “Gromyaşiy” korveti Pasifik Filosu’na dahil olacak.

1993 yılından bu yana görev yapan “Neustraşimiy” devriye gemisi onarımı bittikten sonra Baltik Filosu’na geri dönecek. 22800 projesine ait küçük roket gemilerinin yapımı devam ediyor. Birkaç yıl içinde bu gemilerden altısı Baltik Filosu’na dahil edilecek. Hazar Filosu 2019’da Astrahan’dan Kaspisk’e taşınmaya devam edecek. Kıyı tabanlı füze kompleksi ve binbeşyüz kişiden oluşan deniz alayı ile güçlendirilecek. Buna ek olarak, üç adet Be-200 uçağı ile üç adet Mi-14PSM helikopterden oluşan bir hava grubu da bu filoya monte edilecek.

 

BÜYÜK İNDİRME GEMİSİ PYOTER MORGUNOV

Karadeniz'de mayın temizleme anlaşması imzalandı Karadeniz'de mayın temizleme anlaşması imzalandı

Ayrıca, iki roket botu ve iki küçük amfibi hücum gemisinin de bu filoya gönderilmesi bekleniyor. Deniz piyadeleri de paylarına düşeni alacak. Piyadelerin 2019'da, 1171 numaralı projenin daha da geliştirilmişi olan büyük indirme gemisi "Pyoter Morgunov" u devralmaları bekleniyor. Yeni indirme gemisi, üç yüz denizci, otuzdan fazla zırhlı personel aracı veya on üç tank alabiliyor. "Pyoter Morgunov" Şubat-Mart aylarında denizde test seferleri gerçekleştirecek.

Stratejik Füze Kuvvetleri için bu yılki en önemli olay, yeni füze sistemi “Avangard”ın göreve başlaması olacak. Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanı Sergey Karakayev’e göre, yeni silahı ilk olarak Orenburg Bölgesi’ndeki Dombarovskiy birliğine bağlı alaylardan biri alacak.

 

Editör: Haber Merkezi