Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi IX. Kariyer günleri 29 Kasım 2019 Cuma günü öğleden sonra düzenlenen II. Oturumun konuğu, Kıran Denizcilik Operasyon Departmanı Müdürü Sayın Yaşar Biber, İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Tolga Küçükceran, İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Sayın Aslıhan Başar, ve Makine Enspektörü Serhan Bayraktar oldu.

 

Kıran Denizciliğin tanıtımı ile başlanan oturumda şirketin onursal Başkanı Turgut Kıran, hayat hikayesi, denizcilik mesleğine başlama öyküsü ve bu yoldaki başarılarını konu alan bir video yayınlandı. Ardından Şirketin gelecekteki hedefleri, nasıl bir yol izleyecekleri hakkında genel bilgiler verildi.

Ekol Denizcilik Beykoz mezunlarının iftarına sponsor oldu Ekol Denizcilik Beykoz mezunlarının iftarına sponsor oldu

 

Oturumun devamında söz alan Operasyon Departmanı Direktörü Yaşar Biber, Kıran Denizcilik olarak her yıl Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Kariyer Günlerine katıldıklarını fakat kendisinin geçen yıl ilk defa konuk olduğunu ve bu katılımdan çok memnun kaldığını dile getirdi. Biber, Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi ile kendileri arasında organik bir bağ olduğunu da sözlerine ekledi. Öğrencilere öğütler veren Biber, öğrencilerin kişisel gelişimlerine çok önem vermelerini ve bunun yanında kesinlikle dürüst olmalarını da tavsiye etti. Ayrıca iyi bir denizcinin etik, ahlaklı, araştırmacı ve yaptığı işlerde iyi bir iz bırakması gerektiğini de vurguladı. Günümüz öğrencilerinin sorunlarına da değinen Biber, “Denizcilik mesleğini yapacak kişiler denizi ve gemiyi sevmeyebilirler ama yaptığı mesleği çok sevmelilerdir” dedi.

 

 

Filosunda toplamda 16 adet dökmeci gemilerinin bulunduğunu ve yaklaşık 1.2 milyon DWT taşıma kapasitesine sahip olduklarını belirten Biber, zabitan olarak Türk personelle çalışırlarken, alt personel sınıfında Filipinlilerle çalıştıklarını söyledi. Biber, bunun en büyük sebebinin emniyet ve profesyonellik olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye’deki gemici, yağcı gibi personel sınıflarında yaşanılan eksiklikler hakkında konuşan Biber, Denizcilik Meslek Liselerinin bu kadrolara personel yetiştirmesinin Türk Denizciliği için çok yararlı olacağını ifade etti.

 

Konuşmacı olarak söz alan İnsan Kaynakları Müdürü Tolga Küçükceran ise, staja çıkacak öğrencilere tavsiyelerde bulunarak staja çıkmadan önce öğrencilerin ne istediklerini çok iyi bilmeleri gerektiğini ve uzun dönem stajının da bu yüzden çok önemli olduğunu vurguladı. Küçükceran, öğrencilerin şirket hakkında merak ettiği tüm soruları içtenlikle yanıt verdi. Ayrıca şirket içi prosedür, işe alma, kontrat süreleri hakkında da detaylı bilgiler paylaştı.

 

İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Aslıhan Başar da, kendisinin Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Mezunu olduğunu ve burada olmaktan çok gurur duyduğunu belirtti.

 

Oturum teşekkür plaketi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi