ABD merkezli Dünya kruvaziyer devi Royal Caribbean Group, bünyesinde bulunan lüks kruvaziyer markası Azamara ile yollarını ayırıyor.

 

New york merkezli Sycamore Partners isimli şirket ile satış anlaşması imzalayan Royal Caribbean, Azamara'yı 201 milyon dolara satıyor.

 

Anlaşmaya göre Sycamore Partners, üç gemiden oluşan filo ile birlikte fikri mülkiyet dahil olmak üzere tüm Azamara markasını satın alacak.  Anlaşmanın 2021'in ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

 

Royal Caribbean Group tarafından yapılan açıklamada, satış işleminin firmanın bünyesindeki üç küresel marka olan Royal Caribbean International, Celebrity Cruises ve Silversea Cruises markalarının genişletmeye imkan sağladığı belirtildi.

 

Firmanın stratejisinin bünyelerindeki üç küresel marka olan Royal Caribbean International, Celebrity Cruises ve Silversea Cruises'a daha fazla kaynak ayırarak böylesi zorlu bir süreçten büyüyerek çıkmalarını sağlamak olduğunu belirten Royal Caribbean Group Yönetim Kurulu Başkanı Richard D. Fain, "Azamara kendi büyüme potansiyeline sahip güçlü bir marka olmaya devam ediyor ve Sycamore'un sicili, Azamara ekibinin son 13 yılda inşa ettiklerinin iyi birer koruyucusu olacaklarını gösteriyor" dedi.

“2024 hedefimiz 70 milyar olmalı” “2024 hedefimiz 70 milyar olmalı”

 

Sycamore Partners'ın Genel Müdürü Stefan Kaluzny ise, “Royal Caribbean Group'un Sycamore'u bir sonraki büyüme aşamasında Azamara'yı desteklemesi için görevlendirmesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi