Hırvat gemi inşa şirketi Brodosplit, Şubat 2021'in ilk yarısında küçük kruvaziyer şirketi Quark Expeditions'a 106 milyon Euro'luk bir Polar Sınıfı (PC6) keşif gemisi teslim edeceğini duyurdu.

Denizcilere metanol gemilerini çalıştırmayı öğretmek için yeni iş birliği Denizcilere metanol gemilerini çalıştırmayı öğretmek için yeni iş birliği

 

Ultramarine olarak adlandırılacak yeni inşa gemi, Rijeka Hırvatistan'daki Viktor Lenac Tersanesi'ne demirlemek üzere 18 Aralık 2020'de Brodosplit'ten ayrıldı.

 

Quark Ultramarine, kuru havuzlamadan sonra, Şubat 2021'de beklenen devir tesliminden önce test çalışmaları ve nihai ekipmanın kurulumu için Brodosplit'in Split Hırvatistan'daki üssüne dönecek.

 

MS Ultramarine'in LOA uzunluğu 128 metre, genişlik 22 metre, 103 kamara (maksimum yolcu kapasitesi 200 + 140 mürettebat personeli), 8 güverte (4 kabinli), iki helidek (özel turlar için 2x çift motorlu helikopter), 20x Zodiac tekneler, seyir aralığı 70 gün (yakıt ikmali veya ikmal olmaksızın). Geminin inşası, Mayıs 2018'de geri verilen bir devlet garantisiyle desteklenen Hırvatistan HBOR kalkınma bankasından bir krediyle finanse edildi.

Editör: Haber Merkezi