Akdeniz bölgesinin en önemli ticaret ve kruvaziyer turizm limanı Port Akdeniz, başta blok mermer ihracatı yapanlar olmak üzere tüm müşterilerine pandemi döneminde işlerini sorunsuz sürdürebilmeleri için 2020 boyunca destek kampanyaları sundu. Kampanyalar kapsamında şartları sağlayan tüm blok mermer ihracatçılarına toplam finansal değeri 2 milyon TL'nin üzerinde doğrudan destek sağlayan Port Akdeniz, 750 bin tonun üzerinden blok mermere ücretsiz depolama hizmeti sunarak da yaklaşık 3 milyon TL değerinde lojistik fayda sağladı. Liman işletmesi, tüm genel ve dökme kargo ithalat ve ihracatlarını desteklemek için de tonaj bazlı fiyat avantajları içeren yeni bir tarife skalası uyguladı.

 

Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, "2020 yılında sunduğumuz milyonlarca TL doğrudan destek ile ihracatçılarımızın ve dış ticaretin yanında olduğumuzu gösterdik. 2021 yılında da dış ticaretimizi birlikte büyüteceğiz" dedi.

 

Türkiye'nin en fazla blok mermer ihracatı yapılan limanı Port Akdeniz Antalya Limanı, ihracatçı şirketlerin yaşadığı zorlukların bilinciyle 2020 yılında hayata geçirdiği desteklerle müşterilerinin yanında durdu. Özellikle pandemi döneminde birçok kampanya gerçekleştiren liman işletmesi ihracatçılara milyonlarca TL değerinde destek sundu.

 

2 milyon finansman, 3 milyon lojistik desteği

 

Port Akdeniz genele uygulanan kampanyalar kapsamında şartları sağlayan tüm blok mermer ihracatçılarına toplam finansal değeri 2 milyon TL'nin üzerinde doğrudan destek sağladı. Liman geçici gümrüklü sahasında 750 bin tonun üzerinde blok mermere ücretsiz depolama hizmeti de sunan Port Akdeniz, böylece mermer ihracatçılarına yaklaşık 3 milyon TL değerinde lojistik katkıda bulundu. Liman işletmesi 2021 yılında da depolama hizmetine ilişkin tüm maliyetleri karşılamaya devam ediyor.

 

Genel ve dökme kargo ihracatında yüzde 100'ün üzerinde artış

 

Bölgenin diğer ihracat kaynaklarını da değerlendiren liman yönetimi, tüm genel ve dökme kargo ithalat ve ihracatlarını desteklemek ve bölgenin kaynaklarının millet faydasına kullanılmasında katkı sağlamak için tonaj bazlı fiyat avantajları içeren yeni bir tarife skalası uyguladı. Bu destek sayesinde bir önceki yıla göre genel kargo ve dökme kargo ihracatlarında yüzde 100'ün üzerinde artış sağlandı.

 

"2021 yılında da dış ticaretimizi birlikte büyüteceğiz"

 

Evyap Limanı'ndaki kazanın maliyeti 40 milyon dolar! Evyap Limanı'ndaki kazanın maliyeti 40 milyon dolar!

Konuya ilişkin konuşan Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, "Başta blok mermer ihracatçıları olmak üzere müşterilerimiz için destekler sunmaya devam ediyoruz. 2020 yılında sunduğumuz milyonlarca TL doğrudan destek ile ihracatçılarımızın ve dış ticaretin yanında olduğumuzu gösterdik. Gerek istihdam gerekse döviz girdisi anlamında ülke ve bölge ekonomisine içinden geçtiğimiz zorlu dönemde derin bir nefes aldırdık. 2021 yılında da dış ticaretimizi birlikte büyüteceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi