Türk denizcilik örf, adet ve ananeleri çerçevesinde dünya kalite standartlarında eğitim-öğretim anlayışıyla araştırma yaparak 21. yüzyılın küresel rekabet ortamının gereklerine uygun insanlar yetiştirmeyi hedefleyen Türkiye’nin ilk denizcilik temalı üniversitesi Piri Reis Üniversitesi, çıtayı hergün biraz daha yükseltiyor. 

 

Denizcilik sektörü tarafından tespit edilen ihtiyaç doğrultusunda denizcilik eğitiminde deneyim kazanmış Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) girişimiyle 8 Şubat 2008 yılında kurulan Piri Reis Üniversitesi dünyanın her yerinde çalışabilecek nitelikli zabit, mühendis ve kaptan yetiştirirken, diğer taraftan İşletmeciler, finansçılar, hukukçular gibi alanında uzman insan kaynağı oluşturmayı hedefliyor. Ülkemiz gençlerine doğrudan katkıda bulunacak ulusal ve uluslararası düzeyde projelerin geliştirilmesi ve çağdaş eğitim programlarının uygulanmasını sağlayarak dünya çapında “örnek” alınan bir üniversite olmayı hedefleyen Piri Reis Üniversitesi geçtiğimiz günlerde uluslararası bir projeye imza atarak “2019 Yılı Eğitim Hizmet İhracatı Şampiyonu” olurken, tüm akademik ve idari birimleri ile kalite çevrimlerini üstün başarı ile tamamlayarak, “TSE EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi almaya hak kazandı. 

 

Piri Reis Üniversitesi Eğitim Hizmet İhracatı Şampiyonu

 

Hizmet sektörünün ihracattaki ilk ve tek temsilcisi olan Hizmet İhracatçıları Birliği, “2019 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları”nı belirledi. 18 kategoride 54 firmanın girmeyi başardığı listenin eğitim kategorisinde Piri Reis, uluslararası bir projeye imza atarak “2019 Yılı Eğitim Hizmet İhracatı Şampiyonu oldu.

 

ELFA tam üyelik başvurusu onaylandı

 

Piri Reis'in Hukuk Fakültesi, Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (ELFA) Tam Üyelik başvurusu ELFA Yönetim Kurulu tarafından onaylandı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan 80 hukuk fakültesinin katılımı ile 1995 yılında Belçika’nın Leuven kentinde kurulan birliğin temel amacı hukuk fakülteleri ve hukuk eğitiminin güncel sorunlarının tartışıldığı uluslararası bir platforma dönüşerek, düzenlediği etkinlikler ile hukuk fakülteleri arasında önemli bir uluslararası network oluşturmaktır. ELFA üye sayısında 46 ülkeden 200’e yükseldi. 

 

TSE EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazandı

 

Öte yandan Piri Reis Üniversitesi, tüm akademik ve idari birimleri ile kalite çevrimlerini üstün başarı ile tamamlayarak, “TSE EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi almaya hak kazandı. Günümüzde birçok kuruluşun uygulamaya koyduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, kurumsallaşma sürecinde büyük önem arz eden, ürün ve hizmet kalitesini ölçen ve sürdürülebilir iyileşmeyi destekleyen bir standart olması sebebiyle büyük önem kazanıyor. 

 

DEFAMED İzmir Şubesi yeni yönetimini belirledi DEFAMED İzmir Şubesi yeni yönetimini belirledi

Günümüz şartlarında sürekli yenilenmek, ölçülebilir iyileşme prensiplerini uygulamak, kurumsallaşma sürecini doğru yürütmek ve kalite kültürünü yaygınlaştırmak için Piri Reis, Fakülte/Yüksekokullar için olmazsa olmaz bir müracaat yeri haline gelen Kalite Yönetim Sistemi kalite süreçlerine uygun şekilde faaliyetlerini sürdürebilmek, hizmet alanların ve stratejik paydaşlarının beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmeyi amaç ediniyor.

 

Piri Reis, bu doğrultuda sistemin sürekli iyileştirilmesi ve etkinliğinin artırılması amacıyla, Kalite Koordinatörlüğü’nü kurarak, personel istihdamını sağladı. Ayrıca Kalite Yönetim Sistemini yapılandırmış ve sistemin tüm birimlerde etkin olarak kullanılması, çalıştırılması ve farkındalığın sağlanması için azami dikkatle çalışmalarını sürdürdü.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi