Geçtiğimiz on yılda, lider bir küresel entegre deniz yakıtı tedarikçisi olan Peninsula Petroleum Group (PPG), daha fazla yatırım yaparak küresel fiziki arz ve yeniden satış kabiliyetine genişletmiştir. Bu, grubun ölçülü risk yönetimi üzerine kurulu olan uzun vadeli iş stratejisi ile aynı doğrultudadır ve bu da PPG'yi erkenden 2020 yılına hazır, etkili bir konuma getirmektedir.

 

PPG temmuz ayından bu yana, Avrupa, Amerika ve Asya'daki müşteri tabanına VLSFO'yu başarıyla tedarik etmeye başladı. CEO John A. Bassadone, “Bugüne kadar Cebelitarık, Algeciras, Barselona, ARA, Kanarya Adaları, Malta, Panama, ABD Körfez Kıyısı ve Los Angeles'taki fizilsel tedarik limanlarımıza 300.000 ton VLSFO teslim ettik. 31 Aralık'a kadar müşterilerimize 600.000 tondan fazla teslimat yapılacak.” dedi.

PP'nin ,  tedarik zinciri kontrolü ve lojistiğinin önemi üzerinde durması grubun 2019’da stratejik küresel depolama pozisyonlarının artmasını sağlamıştır, günümüzde bunlar Avrupa'da 400.000 ve Amerika genelinde 370.000 metrik tonun üzerinde bir terminal kapasitesini kapsamaktadır. Grup ayrıca yakın zamanda kargo aktarması, yüzen depolama birimi ve kargo nakliyesinde işlevsel esneklik sağlayan ilk Panamax gemisini satın aldı.

 

PPG, hali hazırda sahip olup kiraya verdiği 30'dan fazla gemiden oluşan küresel filosunu modernize etmek ve güncellemek için yedi adet ek ürün tankeri daha satın alarak filosuna ekledi. Bunlardan biri, daha fazla ayrıştırma, gelişmiş kalite kontrolü ve opsiyonalite sunmak üzere tasarlanmış yeni bir yapım programının ilki olan 8000 dwt kapasiteli bir tankerdir.

 

Ürüne gelince, işletme, blue-chip müşteri tabanının talebine uygun doğru yakıt akışını güvence altına alarak, PPG'nin 1 Ocak'tan önce çok iyi hazırlanmasını sağlamıştır. PPG'nin  başlıca petrol şirketleri, büyük IOC'ler, rafineriler ve büyük küresel emtia tüccarlarıyla doğrudan tedarik ilişkileri, müşterilere fiziksel konumlarının her birinde ürün kullanılabilirliği konusunda netlik sağlayan çeşitli 2020 tedarik tekliflerinin uygulanmasına olanak sağlamıştır.

 

Global Tedarik ve Ticaret Başkanı Alex Lyra şu beyanda bulunmuştur: “Fiziksel limanlarımızdaki tüm ürün ve mevcudiyet karmasını 2020 ve daha ilerisi için güvenilir ortaklardan temin ettik. Gelişmiş tedarik zincirimiz, müşterilere birçok lokasyonda kapsamlı çözümler sunar."

Kalite kontrolünü sağlamak ve müşteri endişelerini azaltmak için PPG'nin operasyonları, lojistik ve tedarik zinciri kontrolü,  ISO 8217: 2017 şartnamelerine uygun yakıtların üretimi ve teslimatı için ürün ve bileşenlerin satın alınmasına olanak sağlar ve şirket içi teknik uzmanlık ile desteklenir.

 

Global Satış ve Pazarlama Müdürü Victor Morales: “2020 planlama aşaması müşterilerimi, onların yakıt stratejilerini, taleplerini ve kaygılarını daha iyi anlamak adına, erkenden dahil ederek, blue-chip portföyümüzün tamamında kilit müşteri ilişkilerini genişlettik. Bu, amacına uygun ve rekabetçi bir  kapsamlı tedarik teklifi geliştirmemizi sağladı.” yorumunda bulundu.

 

John, “Kendimizi, işimizi ölçülü bir biçimde büyütmeye adadık ve son birkaç yılda özellikle kontrol ve süreçlerimizi desteklemek için kapsamlı orta ve arka ofis ekipleri oluşturmak adına ciddi oranda bir yatırım yaptık. Yaklaşımımız, işimize olan güvenini gösteren paydaşlarımız tarafından desteklenmiştir.

AB ülkeleri doğal gaz ithalatında rotayı Rusya'ya çevirdi AB ülkeleri doğal gaz ithalatında rotayı Rusya'ya çevirdi

Bu konuda, vizyonumuzu paylaşan doğru stratejik ortaklarla işbirliği yaptığımızı düşünüyorum. 2020'nin getireceği zorluklar ve fırsatlar konusunda iyimseriz ve müşterilerimize değer katacak küresel çözümler sunma odağımız değişmedi. ” diyerek sözlerini noktaladı.

Peninsula Petroleum

Peninsula Petroleum, 1996 yılında ticaret hayatına başlamıştır, 18 küresel ofis ile faaliyet gösteren önde gelen bir fiziksel tedarikçi ve deniz yakıtı yeniden satıcısıdır.  Dünya çapındaki 15 limanda bulunan fiziksel tedarik operasyonları ve küresel satış kapsamı ile birlikte Peninsula,  kargo tedarikinden modern ürün tankeri filosunun mülkiyet ve işletilmesine kadar uzanan bir tedarik zincirini kapsayan çeşitli bir gruptur. 

  • Depoların fiziksel tedariki (gemiden gemiye ve ex-pipe)
  • Depoların satılması (küresel yatırımcılar)
  • Riskten korunma çözümleri
  • Yağ satışları
  • Süperyat tedarik uzmanlığı
  • Kargo harmanlama ve depolama
  • Ürün tankerleri sahipleri, kiralama şirketleri ve operatörler

Editör: Haber Merkezi