Posidonia, denizcilik sektörünün tanıtımı için 50 yılı aşkın bir süredir düzenlenen en önemli uluslararası etkinliklerden biridir. Panama'nın etkinlikteki varlığı, denizcilik sektöründeki başlıca ticari ortaklardan biri olan Yunanistan ile bağları güçlendirmek ve yeni müşteriler çekmek adına dünyanın dört bir yanından armatörler, gemi kiralayıcıları ve operatörlerle önemli görüşmeler gerçekleştirmek ve böylece dünyanın en büyüğü olmaya devam eden Panama Gemi Sicilini oluşturan 8.536 geminin sayısını artırmak içindir.

Baltık Kuru Yük Endeksi son 2 ayın en düşük seviyesinde Baltık Kuru Yük Endeksi son 2 ayın en düşük seviyesinde

Panama Denizcilik Otoritesi, Panama Kanal Otoritesi, PROPANAMA ve Yunanistan'daki Panama Konsolosluğu'nun ev sahibi olarak oluşturduğu Panama standı, denizcilik sektöründen 500 bin dolardan fazla değerde anlaşma yapan 35'ten fazla iş insanıyla da bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis tarafından açıldı.

Etkinlik boyunca, en güvenilirlerden olan Panama'nın bu sektördeki konumunu güçlendirmek amacıyla sektörün önde gelen üyeleriyle önemli toplantılar yapıldı. Panama Denizcilik Otoritesi ülkeye en fazla katkıda bulunan ikinci devlet kurumu olup yılda 100 milyon dolardan fazla gelir elde ederek kalkınmaya ve ekonomiye çok büyük katkılarda bulunmaktadır.

Panama Denizcilik Otoritesi Deniz Ticareti Genel Müdürü Rafael Cigarruista, "Denizcilik sektöründe hizmet sağlayıcı olmak isteyen herkesin Posidonia'ya katılması gerekmektedir. Çünkü bu denizcilik fuarı bize mevcut müşterilerle kişisel iletişimi sürdürmenin yanı sıra potansiyel müşterilerle yeni bağlantılar kurma fırsatı sunmaktadır. Yunanistan pazarı dünyanın en büyük ticari filosuna sahip olması yönünden yaklaşık 5.400 gemiyi bulundurmakta olup Panama bunların yaklaşık 540'ına sahiptir" diye belirtti.

Atina'da bulunan Metropolitan Expo Center'da gerçekleşen fuara tersane hizmetleri, nakliye firmaları, gemi onarımı, gemi tedarik ve bunkerlık, çekici römorkör, deniz sicili, danışmanlık ve deniz hukuku hizmetleri sunan şirketlerin temsilcileri aktif olarak katılım gösterdi.

Panama heyetinde Denizcilik Bakanı Noriel Araúz, Panama'nın Yunanistan Büyükelçisi Julie Lymberópulos, Panama Sayıştay Yardımcısı Dagoberto Cortez, Panama Denizcilik Otoritesi Deniz Ticareti Genel Müdürü Rafael Cigarruista ve Panama'ya Yatırımları Teşvik ve İhracatı Geliştirme Kurumu (PROPANAMA) Genel Müdürü Carmen Gisela Vergara yer aldı.

 Posidonia 6-10 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşmiş ve denizcilik sanayisinde en etkili sektörleri temsil eden 88 ülkeden 1.800'den fazla katılımcıyı bir araya getirmiştir.

Editör: Haber Merkezi