Denizcilik Bakanı Noriel Araúz ve çalışma ekibi, toplamda 1800 adetten fazla gemi işletmekte olan en önemli üç Japon gemicilik şirketi Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (K-Line), Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) ve Mitsui O.S.K. Lines’ın (MOL) üst yönetimleriyle, dünya çapında prestij sahibi bu gemicilik şirketleri tarafından işletilen gemilerde Panamalı denizcilerin istihdamına yönelik gelecekte imzalanacak anlaşmaların ayrıntılarını netleştirmek üzere bir araya geldi.

 

Toplantılar, Bakan Araúz, Japon yetkililer ile ilk kez Panamalı denizcilerin Japon bayraklı gemilerde çalışabilmesine olanak sağlayan, Uluslararası Sözleşmenin Denizcilerin Eğitim, Lisans ve Vardiya Standartları, değiştirilmiş, (STCW’78 Sözleşmesi), I/10 sayılı yasasına uygun olarak; eğitim ve lisansların karşılıklı tanınmasına yönelik İkili İş Birliği Anlaşmasını imzaladıktan sonra gerçekleştirildi.

 

AMP (Panama Denizcilik Otoritesi), yüksek düzeyde mesleki eğitime, rekabetçiliğe sahip olan, güvenli ve güvenilir deniz taşımacılığını garanti eden teknolojik gereksinimlerle öne çıkan; böylelikle Panama’nın imajını ve Panamalı denizcilerin sahip olduğu yeterliliği ön plana çıkaran, Panamalı Memur, Stajyer ve Denizcilerin, uluslararası denizcilik sektörüne yerleştirilmesini teşvik etmeye odaklanmış durumda.

 

Bakan Araúz’a; Panama Japonya Büyükelçisi ve Konsolos S.E. Carlos Peré, Denizciler Genel Müdürlüğü (DGGM) Müdürü Juan Maltez, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü (DGMM) Müdürü Rafael Cigarruista ve Tokyo SEGUMAR Teknik Ofis Şefi Samuel Guevara eşlik etti.

 

PANAMA, MITSUI O.S.K. LINES (MOL) ŞİRKETİ İLE ANLAŞMA İMZALIYOR

PANAMA, NIPPON YUSEN KAISHA (NYK LINE) ŞİRKETİ İLE ANLAŞMA İMZALIYOR

 

 

 

 

PANAMA, KAWASAKI KISEN KAISHA, LTD. (K-LINE) ŞİRKETİ İLE ANLAŞMA İMZALIYOR

"Çinliler ve Ruslara Kızıldeniz'den güvenli geçiş izni verildi" "Çinliler ve Ruslara Kızıldeniz'den güvenli geçiş izni verildi"

 

Editör: Haber Merkezi