Panama Denizcilik Otoritesi, Panama bayraklı gemilerin denetlenmesi ve sertifikalandırılmasından sorumlu olan Uluslararası Tanınmış Kuruluşlar Birliğinin (IARO) Yönetim Kurulu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin amacı, Klas Kuruluşları ile birlikte yürütülen ve Sicil için büyük önem arz eden konuları paylaşmak, Panama bayraklı gemiler üzerindeki denetimler, teminatlar ve teftişler konularında filonun uygunluğunu geliştirmek ve en iyi hale getirmekti.

Deniz Ticareti Genel Müdürü Rafael Cigarruista ve IARO Başkanı Santiago Torrijos'un başkanlık ettiği görüşme sırasında, Rafael Cigarruista ve IARO Başkanı Santiago Torrijos, PSC'lere(Liman Gemi Denetçisi) ilişkin gemilerin performansı, ASI (Yıllık Denetim) denetimleri, denizde yaşanan hadiseler ve kazalar, denetim programı, bunların takibi ve sonuçlarıyla ilgili konuları ele aldılar.

Kızıldeniz'de LNG ticareti durma noktasına geldi Kızıldeniz'de LNG ticareti durma noktasına geldi

Bahsi geçen konulara yönelik bilgi alışverişi yapılmasıyla; ortak çalışma ve filoda gerçekleştirilmeye devam edilmesi gereken; Sicil ve hizmet sağlayıcılar için yasal belgelendirme ve düzenleyici hizmetlerin sağlanması konularındaki çalışma ortak bir hedefe ulaşmak üzere teşvik edildi. Bu durum, filo uygunluğu, alıkonulmaların, denizde yaşanan hadiselerin ve kazaların azaltılması, dolayısıyla da herkes için Panama bayrağının iyi bir imaja sahip olması ve Sicil'in şartlarının iyileştirilmesi ile sonuçlanmıştır.

Ayrıca, Sicil’in durumunun analizi ve Sicil’in faaliyetlerini dört sütun üzerine odaklama kararı hakkında istişarede bulunuldu: Bunlar yeniden mühendislik (re-engineering), uluslararası uygunluk, müşteri hizmetleri ve teknolojik yenilik ve bunların Panama bayrağının müşterilerinin yararına nasıl önemli değişiklikler sağladığıdır.

Gündemin en önemli maddelerinden biri Temmuz 2022'de yeniden başlayacak ve 12 ay sürecek olan, Panama Sicili ile çalışan 31 OR (Tanınmış Kuruluşlar)'ye yapılacak ziyaretleri tamamlamak için gerçekleştirilecek olan Tanınmış Kuruluşlar Denetim Programının sunulmasıydı. Bugüne kadar bu şirketlerin 9'u denetlenmiş olup, ortalama ilerleme oranı yüzde 29 olmuştur.

 Uluslararası normlara uygunluk ve filonun iyi bir performans göstermesi Sicil’in merkezinde yer almaktadır. Bu nedenle 8.500'den fazla gemiye en iyi hizmeti sağlamayı garanti etmek adına gemi sicil işini oluşturan farklı yapılar ile el ele çalışmaya devam edileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi