Chise Bulker isimli Panama bayraklı Japon dökme yük gemisi İngiltere Manş Denizi açıklarında seyrederken gemiye kaçak olarak binmiş olan yedi mülteci tarafından ele geçirildi.

 

Chise Bulker, 8 Şubat tarihinde Fransa'nın Rouen kentinden ayrılarak sıradaki uğrak limanı olan Portland'a doğru seyre çıktı. Ancak mürettebat, seyir tamamlanamadan önce 9 Şubat'ta gemi Portland'a doğru yaklaşırken gemiye gizlice binen mültecileri fark etti.

 

Göçmenlerin, kaptanın kaçak yolcuları indirmek için rotasını Fransaya dönmek üzere Le Havre'ye çevirdiğini anlaması gemide isyan başlamasına neden oldu. Fransaya gitmek istemeyen düzensiz göçmenlerin birden fazla mürettebatı yaralayarak köprü üstüne girmeye çalıştıkları iddia edildi.

 

Kaptan panikle acil yardım sinyali gönderdi. Daha sonra geminin kontrolünü tekrar alan kaptanın 9 Şubat itibariyle Portland açıklarına demirlemek zorunda kaldığı anlaşıldı.

 

İngiltere'nin Güney Batı bölgesindeki bir kontluk olan Dorset'ten yetkililer, “Arnavut vatandaşı olduğuna inanılan toplam yedi kişi polis tarafından gemiden indirilerek tutuklandı. Göçmenlik Bürosu'na sevk edilecek göçmenlerin işledikleri iddia edilen suçlar değerlendirilecek" denildi. 

 

7DENİZ 

Husiler gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor Husiler gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor

Editör: Haber Merkezi