Ticari hayatına şantiye ofis konteynerleri üreterek başlayan Öztürk konteyner, geçen zaman içerisinde yaptığı yatırımlarla yük konteynerinden soğutuculu gemi konteynerlerine kadar geniş bir yelpazede yaklaşık 25 yılın tecrübesiyle üretim yapıyor.

1989'da şantiye ofis konteynerleri üretimi ile ticari hayatına başlayan Öztürk Konteyner, ilerleyen yıllarda özel talep konteyner imalatları ile uluslararası yük konteyner imalatın da bünyesine katarak büyüyen şirket, üretim hacmi ile Öztürk Konteyner bir grup firması olarak ayrılmış ve bünyesindeki Öztürk Konteyner Teknik Servis ve Gözetim firması haline gelmiş durumda. Firması hakkında bilgiler veren Öztürk Konteyner Teknik Servis ve Gözetim Genel Müdürü Filiz Ölçüm, kurulan bu firmayla, hem kendi konteynerlerine hem de uluslararası dolaşımdaki yük konteynerlerine teknik destek, tamir, bakım depolama hizmetleri verdikleri ve bu faaliyetlerini Türkiye'nin tüm konteyner ticaret alanlarına yaydıklarını belirtti.

Talepler Amerika ve Avrupa'dan Filiz ölçüm, 'Kendi depolarımızda vermiş olduğumuz hizmetlerimizin yanında dış depo, özel limanlar, devlet limanları, demiryollarında 50 saha çalışanımız, tam donanımlı 20 servis aracımız ile teknik hizmet sunmaktayız. Üretim kapasitemiz gelen taleplere göre değişiklik gösteriyor. Piyasadaki en büyük güç şuanda Çin'in elinde bulunuyor. Gerek işçilik, gerekse kullanılan malzeme kalitesinin çeşitliliği fiyatlara çok farklı yansımakta. Bu da, bizlerin rekabetini zor duruma sokmakta. Bize gelen taleplerin çoğunluğunu Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelen talepler oluşturuyor' şeklinde konuştu. 'Çin ile rekabet çok zor' Yüzde 100 yerli üretim yapmanın imkansız olduğunu belirten Filiz Ölçüm, 'Maalesef ithal parça kullanmak zorundayız. Yerli üreticilerden istenen bir takım sertifikalar bizlere sunulamadığından kullanma şansımız maalesef yok. Gerek üretim gerekse tamirde ithal malzeme kullanmak zorunda kalıyoruz. Yerli üretim yedek parçalar gerekli sertifikasyonları sağlayabilse elbette tercihimiz yerli üretim yedek parça olur. Çin ile rekabet etmek bu sebeplerden dolayı çok zor.

Aslında Türkiye üretilen konteynerlerin dağılması açısından merkez bir nokta. Fabrikada insan gücünü azamiye indirecek makine parkurumuzu genişleterek rekabet edilebilir seviyelere çekmeye çalışıyoruz. Robot makinelerle kaynak işlemleri yapıyoruz' ifadesinde bulundu. 'Yenilikleri yakından takip ediyoruz' Filiz Ölçüm, 'Her geçen gün talepler artmakta ve artan taleplere göre kendimizi yenilemek ve ileriye dönük yatırımlara zemin hazırlamak zorundayız. Konteyner kendi içerisinde de bir takım değişikliklere uğruyor. Sürekli konteyner üzerinde yapılan değişiklikleri takip etmek buna göre kendimizi adapte etmemiz ve yurt dışını sürekli takip etmemiz, gerekli eğitimleri ve görselleri izlememiz gerekiyor. Yük konteynerlerinin yanında soğutuculu yük konteyner talepleri bizleri bu konuda da çalışmaya ve üretim yapmaya zorladı.

Soğutuculu konteyner üretimi de gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında soğutuculu konteyner teknik hizmetini de yaklaşık 1 yıldır faaliyete geçirmiştik zaten. Her yıl gelişen piyasalara ve taleplere göre kendimizi teknik hizmetler olarak; konteyner tamir bakım, yıkama hizmetlerimize bu yıl soğutuculu konteyner teknik hizmetlerini de dahil ettik. Üretimini yaptığımız her tip konteynerin (yük, soğutuculu yük konteyneri) üretimden gelen teknik bilgilerle geliştiriyor ve denizcilik acentelerinin hizmetine sunuyoruz' ifadelerini kullandı.

CENGİZ TEPEBAŞ - 7DENİZ

Editör: TE Bilisim