Gemi inşa sektöründe önemli bir yeri olan Özata Tersanesi, 2019’un ilk altı ayında üç yeni kontrat imzaladı. Norveçli denizcilik firmalarıyla imzalanan kontratlarından ilki 30 Mayıs tarihinde NYE RADEK isimli şirket ile imzalandı. Sözleşmede, 48.6 metre uzunluğa ve 12,6 metre genişliğe sahip olan balıkçı gemisinin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

 

Norveç bayraklı olacak ve derin deniz balıkçılığında kullanılacak gemi, Kongsberg Maritime CM tarafından tasarlandı.

 

 

Sanmar'dan Rimorchiatori Mediterrane Grup'a 2 çevre dostu römorkör Sanmar'dan Rimorchiatori Mediterrane Grup'a 2 çevre dostu römorkör

2021’de teslim edilecek

 

İkinci kontrat ise VEA AS isimli şirket ile 12 Temmuz’da imzalandı. 67.6 metre uzunluğundaki, orta su balıkçılığı yapacak olan geminin tasarımı ise Sawicon AS’a ait. VEA isimli balıkçı gemisinin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. DNV-GL tarafından klaslandırılacak geminin inşaatında Norveçli gözetmenler de görev yapacak.

 

VIDJENES isimli firma ile imzalanan üçüncü kontrat ise 16 Temmuz tarihinde yapıldı. Julie Pauline isimli 44 metre uzunluğundaki balıkçı gemisinin tasarımı SEACON AS tarafından yapıldı. Genişliği 9,5 metre olan balıkçı gemisinin ana güverteye kadar derinliği 4,3 metre. Julie Pauline için teslim tarihi 2021’in ikinci çeyreğinde olacak.

 

 

Güvenlik ve kalite ön planda

 

İnşa ettiği her gemi için farklı nitelikler sağlayan Özata Tersanesi, stratejik olarak standartların dışında olan balıkçı gemileri bulunan Norveç pazarına yöneldi. Böylece daha da gelişmeyi amaçlayan tersane, her projede güvenlik ve kaliteyi ön planda tutuyor.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi