Omni Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri A.Ş., Lockton Overseas Limited ile yüzde 50 ortalık anlaşması imzaladı.  İmzaları 19 Aralık’ta atılan bu güçlü birleşmenin detaylarını öğrenmek üzere Genel Müdür Gürhan Kulle ile OMNİ Türkiye Ofisi’nde bir araya geldik. Görüşmemiz neticesinde Kulle’nin, “Asıl amacımız, her zaman birinci önceliğimiz olan müşterilerimizin bu ortaklıktan en üst seviyede fayda sağlamalarıdır” sözü; bu şirket evliliğiyle Omni’nin, doğru zamanda doğru adımı atarak pazardaki güçlü konumunu daha da perçinleyeceğinin sinyalini aldık.

 

30 yıla yakın süredir denizcilik sektörüne hizmet sunan Omni, İstanbul merkez ofisinde 40’a yakın çalışanı ve İngiltere Hazine Bakanlığı tarafından akredite edilmiş ilk Türk Deniz Sigortaları Brokeri olarak Londra ofisindeki ekibiyle yerel ve uluslararası piyasalarda güçlü bir konuma sahip şirketlerden. Sürekli gelişen bu sektörde, kendini evrensel standartlarda geliştirmeyi ilke edinmiş, profesyonel ve dinamik kadrosuyla müşterilerine esnek ve yaratıcı çözümler sunuyor.

 

“Asıl amacımız, müşterilerimizin de bu ortaklıktan üst seviyede fayda sağlamalarıdır”

Omni, Türkiye dahilinde hizmet kalitelerini bozmamak ve yönetim yapılarını muhafaza etmek için İngiltere ofisleri olan Lockton Overseas Limited ile yüzde 50 ortalık anlaşması imzaladı.  “Lockton Grup ile ortaklığımız Omni’nin dünyanın önde gelen deniz sigorta brokerlerinden biri olarak pozisyonunu daha da güçlendirecektir” sözleriyle bu birleşimin her iki tarafa tecrübe anlamında kazanımlarının çok olcağının altını çizen Gürhan Kulle, sektörde emin adımlarla ilerleyeceklerine de dikkat çekti. Ancak, “Asıl amacımız, her zaman birinci önceliğimiz olan müşterilerimizin de bu ortaklıktan en üst seviyede fayda sağlamalarıdır” diyen Kulle, özellikle üzerinde durdukları konunun bu olduğunu ifade etti.

 

Doğru zamanda doğru adım!

Sektörün büyük küçük tanınmış denizcilik firmalarına hizmet sunan Omni, uzun süredir yurtdışındaki büyük broker firmalarının da beraber çalışma isteğiyle karşılaşıyordu.  “Son birkaç senedir bazı büyük firmalardan işbirliği talepleri alıyorduk” diyen Gürhan Kulle, hem büyük firmalarla uluslararası arenada rekabet edebilmek hem de gücünü perçinlemek adına doğru adımı doğru zamanda attıklarını belirtti. Kulle, yaptıkları görüşmeler neticesinde Lockton’ın kendileriyle çalışma prensiplerine, ilkelerine ve yapılarına en uygun ortak olacağına karar verdiklerine dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı: “Lockton, tüm dünyada  90’ın üzerinde ofisi ve 125 ülkeden 50 binin üzerinde müşterisi olan, her türlü sigorta branşında brokerlik hizmeti veren 52 yıllık köklü bir broker grubudur.  Faaliyet alanları bunlarla da sınırlı değil. Şirket birleşmeleri danışmanlığı, emeklilik programları yönetimi, kimya, enerji, eczacılık, sağlık, inşaat, emlak, telekomünikasyon gibi sektörleri geliştirmeye yönelik risk yönetim programları var.  Tüm bunlarla beraber sorumluluk projeleri kapsamında alzheimer, kanser ve beyin tümörüne karşı mücadele kuruluşlarına destek vermek için Lockton Charity (hayır kurumu) kuruluşları mevcut. Tahmin edebileceğiniz gibi alışık olduğumuz kurumsal broker şirketlerden biraz daha farklı bir statüleri bulunuyor.”

 

 

 Çok daha güçlü, piyasa şartlarına ve zorluklarına daha dirençli…

Gürhan Kulle, şirket yapıları, politikaları, karar alma mekanizmaları ve isim konusunda herhangi bir değişiklik olmayacağının bilgisini de paylaştı. Bunu da şöyle dile getirdi: “Omni’nin, sektöre hizmetleri ve çalışma prensipleriyle haklı kazanılmış bir yeri mevcuttur. Lockton ortaklığı ile uzmanlık ve deneyimlerinin aynı potada harmanlanacağı, çok daha güçlü, piyasa şartlarına ve zorluklarına daha dirençli bir yapıya sahip olacaktır. Omni, kimliğini oluşturan müşteri memnuniyeti, hizmet kalitesi ve her daim çözüm üretme ilkesinden ödün vermeyecektir. Bu kimliğe hizmet edecek ortaklığın sadece taraflara değil tüm camiaya fayda sağlayacağına olan inancımız  tam ve kesindir.  20’ye yakın brokerimiz var. Piyasadaki oyuncular belli, mevcut müşterimiz belli. Biraz da yakın coğrafyalara yönelmek istiyoruz. Türk sermayeli bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz.  Herkes Omni’nin Türkiye markası olduğunu biliyor.  Lockton da bunu biliyor. Biz de bunu devam ettirme niyetindeyiz.  Sonuçta bu ortaklık sadece kendi menfaatimize değil. Sektörümüz de bundan istifade edecektir.”   

 

 

“Müşterilerimize neler sunabileceğimizi çok iyi biliyoruz”

Omni, poliçe seçimi ve hasar yönetimi konusunda her daim sınırları zorlayan hizmet anlayışıyla ilerleyen bir şirket.  Kulle, “Bizim bir iş kültürümüz var. Bir müşteriyi kazandığımız zaman kendisine neler sunabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bu, onlar için doğru, uygun sigortacı seçiminden, zor hasarların nasıl yönetilebileceğine dair geniş bir perspektif sağlamış oluyor. Biz birşeyleri doğru yapıyoruz ki geniş bir müşteri portföyüne sahibiz. Ve işimizi daha iyi nasıl yapabiliriz noktasında çaba sarfediyoruz” dedi.

 

 

Hedef pazar ‘ENERJİ’

Denizcilik sigorta pazarında hatırı sayılır bir yeri bulunan Omni’nin önceliği, pazarda konumunu daha da güçlendirmek.  Ortaklıkla birlikte ılımlı ve stabil bir büyüme beklentisi hakim. Omni’nin, özellikle Türkiye pazarında enerji alanında büyüme potansiyeli barındıran Lockton’ın bu tecrübelerinden faydalanarak, enerji sigortalarında pazar paylarını büyütme gibi planları olduğunu öğreniyoruz. Gürhan Kulle, “Bugün baktığımızda, sadece denizcilikle uğraşan aile şirketlerinin yanı sıra artık denizciliğin tek faaliyet alanı olmadığını, başka alanlarda da varlık gösteren büyük kuruluşların iş dalı haline geldiğini görüyoruz. Türkiye’de ise enerji üretimi konusunda faaliyet gösteren 300’e yakın şirket mevcut. Bu, bizim için potansiyel bir pazar.  Dolayısıyla Lockton’ın bu alandaki tecrübesinden faydalanarak, enerji alanında da iş hacmimizi büyütmek istiyoruz” sözleriyle enerji pazarında da Omni’nin varlığını güçlendireceğini anlıyoruz.

 

 

İzleyip göreceğiz …

Denizlerin yeni yıldızı Liberya Denizlerin yeni yıldızı Liberya

19 Aralık’ta resmi adımların atıldığı bu büyük birleşme ile sürecin her iki taraf için nasıl seyredeceğini hep birlikte izleyip göreceğiz. Elbette ki güçlü iki şirketin birleşiminin Türkiye ekonomisine portföy ve iş hacmi anlamında olumlu katkısı oldukça fazla olacaktır. Keza, döviz kurlarındaki ekonomik dalgalanmalar sonrası Türkiye pazarından çekilen şirketleri düşünürsek, Lockton’ın böyle bir adım atarak hem Omni’ye hem de Türkiye ekonomisine olan inancını ve güvenini görmekteyiz. Öte yandan Omni güçlü bir partner kazanırken, bunun piyasalara hareketlilik getireceğini öngörmemek kaçınılmaz olacaktır. Döviz kurlarındaki iyileştirme adımları sonrası, şu anda stabil seviyelerde seyreden Türkiye ekonomisinin daha da fazla yabancı yatırımcı çekmesini ümit ederek sözlerimi noktalamak isterim.

 

ÇİLEM KOCAMIŞ/ 7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi