AB'nin Kızıldeniz güvenlik misyonu küçülüyor AB'nin Kızıldeniz güvenlik misyonu küçülüyor

Yeni tanıtılan bu cihaz sadece kıyıya yakın yerlerde kullanılabilir. Bunu yapmak için, güneş panelleri ile bir FRED (Kalıntıları Ortadan Kaldırmak için Yüzen Robot) katamaran kullanıyorlar.

 

Yapısında FRED, okyanus için bir elektrikli süpürgeye çok benzer. Bir uçuşta yüz kilogram plastik çıkarabilir. Bu durumda, cihaz kontrolör kullanılarak uzaktan kontrol edilebilir. Okyanuslardan plastiği vakumlamak tuhaf bir şekilde imkansız gibi geliyor, ancak okyanusları plastik kirliliğinden temizlemeye adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Clear Blue Sea, bunun mümkün olduğunca fazlasını yapmaya çalışıyor. Clear Blue Sea tarafından inşa edilen güneş enerjili bir katamaran olan FRED ile tanışın. FRED, özünde, okyanus için bir vakum makinesidir. FRED, gücünün çoğunu güneş panellerinden alır ve herhangi bir kirlilik yaymaz.

 

Plastik toplamak için robot, yaklaşık 2 deniz mili (3,7 km / s) hızında hareket eder, bu da bir taşıma bandı gibi çöp toplamasına izin verir. Cihaz ayrıca deniz hayvanlarının yaklaşımını bildiren yerleşik bir uyarı sistemine sahiptir. Washington Post gazetesi, Haziran 2020’de şirketin 15 metre uzunluğunda bir robot fırlatacağını, sadece açık suda çöp toplayabileceğini belirtiyor. Deneysel lansman sırasında, FRED sahilden sadece 50 m uzakta tutuldu – cihaz renkli plastik ve hatta küçük tüpler toplayabildi.

Editör: Haber Merkezi