MSC Cruises'ın 2017 yılında başlattığı bölgenin en iddialı projelerinden biri olan Ocean Cay MSC Marine Reserve, sürdürülebilir bir destinasyon vizyonu ile misafirlerin doğa ile baş başa kalacakları ve gezegenin en güzel bölgelerden birinde okyanusları ve mercan resiflerini korumanın önemini deneyimleyebilecekleri eşsiz bir ada destinasyonu yaratma projesinin belgeseli yapıldı. "Cennet Adasını Yaratmak" isimli, Bahamalar'da kum çıkarmak için kullanılan eski bir endüstri bölgesini, çarpıcı bir özel ada ve deniz rezervine dönüştürülmesini konu alan üç bölümlük belgesel National Geographic'te izleyici ile buluşuyor. Belgesel dizisinin ilk bölümü “Derin Temizlik“ 12 Temmuz Pazar günü, saat 21:00’de yayınlanacak.

 

İzleyiciler, yepyeni bir üç bölümlük National Geographic Channel belgeseli aracılığıyla bu eski endüstriyel kum kazı alanını güzel bir özel adaya ve gelişen okyanus rezervine dönüştürmek için MSC Cruises’ın tam olarak neler yaptığını öğrenebilecek.

 

 

Her adımı filme alındı

 

Miami'nin sadece 65 mil doğusunda yer alan Bahamalar'daki adada alınan bu büyük inşaat projesinin, tonlarca endüstriyel atığın temizlenmesi, adanın yeniden şekillendirilmesi, altyapı inşaatı, gemilerin adaya yanaşabilmesi için bir iskelenin kurulması ve 75.000'den fazla ağaç dikimi ve bitkilendirme dahil olmak üzere her adımı üç yılı aşkın bir süre boyunca filme alındı. Projenin merkezinde, deniz yatağının temizlenmesi, mercanların yeniden konumlandırılması programı ve deniz rezervinin gelecekteki başarısını sağlamak için dünyanın önde gelen deniz uzmanları ile ortaklar kurulmasını da içeren deniz ekosistemi restorasyonu vardı. Proje, Aralık 2019'da ilk konuklarını ağırlamak için yaptığı zamana karşı yarışı tamamlamasıyla sona erdi.

 

Aralık 2019'da açıldığından beri MSC Cruises konukları, gelişen deniz rezervini ve 64 mil karelik korunan sularını, turkuaz mavisinin sonsuz nefes kesici manzarasını ve iki mil uzunluğundaki beyaz kumlu plajı Bahama ruhundan esinlenen sıcaklık ve eğlenceli misafirperverlik ile birlikte deneyimliyor. 

Bayram, 150 milyon liralık ciro ile turizm sektörüne ilaç oldu Bayram, 150 milyon liralık ciro ile turizm sektörüne ilaç oldu

 

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi