Japon nakliye şirketi NYK ve Norveç merkezli dijital denizcilik platform sağlayıcısı Dualog, Norveç Hükümeti’nden alacağı destek fonuyla uzun vadeli bir endüstriyel araştırma ve geliştirme (AR-GE) projesi için anlaşması imzaladı.

 

NYK filosundan 50 gemi ile test edilecek hizmetin ilerleyen zamanlarda filodaki 250 geminin kullanımını sunulması hedefleniyor.

 

Norveç’in projeyi önümüzdeki iki yıl boyunca finanse edeceği belirtiliyor.

 

NYK ile Dualog, 2017'de otomasyon, IoT ve Büyük Veri analizi için stratejik bir ortaklığa girdi. Ortaklar, gemi ve kıyı arasında veri paylaşımı geliştiriyor.

 

NYK ile Dualog tarafından siber güvenliğe yönelik anlaşma imzalanan yeni projede, siber risk yönetim sisteminin birden fazla risk yönetim katmanı sağlayarak, NYK tarafından işletile tüm gemilerde uygulanmasının mümkün olacağı kaydediliyor.

AB Deniz Gücü'nden 'fidye' uyarısı AB Deniz Gücü'nden 'fidye' uyarısı

 

Dışarıdan bir siber saldırı geldiğinde, NYK'nın kıyıdan her bir gemisinin saldırıya karşı durumunu kavramasına yardımcı olacak.

 

Sistem, uygulama hizmetiyle sunuculara erişerek çeşitli trafik bilgilerini toplar. Bunlar, neler olup bittiğini belirlemeyi ve gerektiğinde harekete geçmeyi kolaylaştıracak bir izleme sisteminde birleşiyor.

 

Anlaşmaya ilişkin olarak Dualog CEO'su Morten Lind-Olsen, “Amacımız, güvenlik ile ilgili olarak iletişimi yeni bir düzeyde kontrol etmek ve aynı zamanda gemideki farklı iletişim ekipmanlarını bu yeni sisteme entegre ederek kontrol etmek… Böylece farklı servisler arasında trafiği şekillendirmeyi üstlenebilir” dedi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi