Türkiye'nin projeleriyle en dikkat çeken firmalarından biri olan NovuMare Technologies, Çin'de çıkarak tüm dünyaya yayılan ve şu ana kadar 12 bini aşkın kişinin ölümüne yol açan Covid-19 salgınıyla mücadele için kolları sıvadı. Firma bünyelerinde bulunan 3D yazıcılar ile özellikle hastaneler ve sağlık kuruluşları için ihtiyaç duyulan ekipmanların baskı, tasarım ve modellemesini gerçekleştirmeye hazır olduğunu duyurdu.

 

 

Ömer Berkay Dağlı: İhtiyaç olabilecek malzelemeler için hazırız

 

NovuMare Technologies Kurucu Ortağı ve Teknoloji Yöneticisi Ömer Berkay Dağlı tüm dünyada hızla yayılan Covid-19 virüsünün sonuçlarını üzülerek takip ettiklerini belirterek, “Bu zorlu süreçte üzerimize düşeni yapmak adına özellikle hastaneler ve sağlık kuruluşları başta olmak üzere her türlü kurum için, bünyemizde bulunan 3D yazıcılar ile ihtiyaç duyulan ekipmanların baskı işlemini ve ihtiyaç olabilecek diğer malzemelerin tasarım ve modellemesini gerçekleştirmeye hazırız” dedi.

 

 

NovuMare'den destek çağrısı

Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

 

Yakın zamanda İtalya’da 2 genç mühendis tarafından 3D yazıcılar sayesinde üretilen valfler birçok sağlık kuruluşunun yardımına koşmuştu. Bu valfler dışında, Ventilatör Cihazı aparatları, Tam Boy Maske, Solunum Maskesi, ihtiyaç duyulan genel kullanıma uygun diğer yüz maskeleri, tıbbi yardım kitleri gibi ekipmanların üretiminin de 3D yazıcılar ile sağlanabildiğini belirten Dağlı, NovuMare’nin yetişmiş işgücü ve son teknolojiye uygun ekipmanları sayesinde tasarımdan üretime salgın ile mücadelede aktif rol oynamaya hazır olduklarını belirtti.

 

 

Semih Ege: Üretim yapmaya hazırız

 

NovuMare Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Semih Ege ise, salgının Türkiye’de henüz İtalya kadar büyük boyutlara ulaşmadığının altını çizerek, bu durumun malzeme stoklarının oluşturulması için önemli bir avantaj olduğunu kaydetti.

 

Ege, “NovuMare Technologies olarak bizler, şirket bünyesinde bulunan çeşitli özelliklere, baskı alanlarına sahip yazıcılar ile en doğru ve verimli sonuçlar alabileceğimiz zaman süresinde üretim yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi