Norveçli Ar-Ge şirketi Ladar LTD, limanlarda ve kıyılarda plastik kirliliğinin önüne geçebilmek için Lazer Algılama ve Mesafe Belirleme (LADAR) sistemi geliştirdi. 

 

LADAR sistemi, yüksek hızlı çalışma ve gecikme olmaksızın güvenilir ve uzun menzilli plastik algılama sağlamak için lazer ışını darbesi kullanır.

 

Bu son derece hassas ölçümler ile taranan alanın gerçek zamanlı tam bir 3D perspektifini sağlanır. Lazer bant genişliği, ihtiyaca bağlı olarak farklı ışık dalga boylarına uyarlanabilir.

 

Yüzeydeki kalıntıları bu kadar doğru tespit edebilen başka bir çözümden haberdar olmadığını belirten Ladar kurucusu Sverre Dokken, "LADAR normal çalışma koşullarında, yüzey katmanındaki nesneleri birkaç metreden bir deniz mili mesafeye kadar algılayabilir" dedi.

 

Sistem, farklı boyutlardaki plastikleri doğru ve kesin bir şekilde algılayabilir ve kullanıcı performansını artırmak için bu verileri görüntüleyebilir ve aynı zamanda temizlik işlemlerinden önce ve sonra önemli bilgiler sağlar. 7/24 izleme özelliği, modellemede çıkarılan ve kullanılabilen plastik döküntü akışının ve kırılma döngüsünün incelenmesini sağlar.

 

Sistem, mevcut cihaz platformlarına entegre edilebilir veya bağımsız bir araç olarak kullanılabilir.

 

Cibuti açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 16 ölü, 28 kayıp Cibuti açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 16 ölü, 28 kayıp

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi