Norveç'in Tromso kentinden Stavangere seyahat etmekte olan ve More og Romsdal eyaleti yakınlarında kötü hava koşulları sonrasında kırmızı alarm veren Viking Sky isimli gemi limana ulaştı. Şimdiye kadar 479 kişinin kurtarıldığı açıklanan gemi havanın yumuşamasıyla birlikte çekiciler ile hareket ettirilerek Molde Limanı'na yanaştı.

ABD: Gemi saldırılarını engellemek için yaklaşık 1 milyar dolar harcadık ABD: Gemi saldırılarını engellemek için yaklaşık 1 milyar dolar harcadık

Yolculardan 479'u kurtarıldı

14 Mart'ta yola çıkan geminin, “motorunu çalıştırıp demir atmamış olsaydı kayalıklara çarpabileceği” vurgulanırken, kurtarma ekibi, gemide mahsur kalan yolculardan 479’unun kurtarıldığını duyurdu.

Viking Ocean Cruises'ten açıklama

Geminin ait olduğu şirket Viking Ocean Cruises’in yaptığı açıklamada; gemide bin 373 kişinin bulunduğu, bunlardan 479’unun kurtarıldığını; geminin 4 motorundan 3’ünün çalışmakta olduğunu duyurdu.

Yolcular otel ve hastaneye sevk edildi

Fræna Belediye Başkan yardımcısı Jan Arve Dyrnes, geminin yolcu ve personelle birlikte Molde şehrine getirildiğini belirtti. Ayrıca, tahliye edilen yolcuların otele ya da hastaneye sevk edildiği de belirtildi.


7DENİZ

Editör: Haber Merkezi